1 a 1/2 lžíce rostlinného oleje (30 ml)
1/3 hrnku sójového mléka nebo vody (75 ml)
1 lžíce citrónové šťávy
1/2 lžičky soli
1/3 hrnku sójového mléka nebo vody (75 ml)
1 lžíce citrónové šťávy
1/2 lžičky soli
Postup
Tofu rozdrobíme do hlubší misky, přilijeme olej, citrónovou šťávu a sójové mléko nebo vodu, osolíme a vše dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem. Tím máme základní tofunézu - dál můžeme přidat cibuli, hořčici, nakládané okurky, petrželku,.. Já do tofunézy ještě rozmixovala půlku malé cibule a dochutila 2 lžičkami plnotučné hořčice a trochou sušené petrželky (okurky jsem doma bohužel neměla, jinak by tam šly taky :)).
Tofu rozdrobíme do hlubší misky, přilijeme olej, citrónovou šťávu a sójové mléko nebo vodu, osolíme a vše dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem. Tím máme základní tofunézu - dál můžeme přidat cibuli, hořčici, nakládané okurky, petrželku,.. Já do tofunézy ještě rozmixovala půlku malé cibule a dochutila 2 lžičkami plnotučné hořčice a trochou sušené petrželky (okurky jsem doma bohužel neměla, jinak by tam šly taky :)).
vypadá to skvěle :)
OdpovědětVymazatŠkoda, že mi tofu nechutná. Nemáš tip na jinou zdravou variantu? :)
OdpovědětVymazatTohle po tofu vůbec nechutná, chutná to prostě jako majolka :)) takže bych se toho nebála..jinak mám ještě recept na majonézu z jáhel a brambor, tak až vyzkouším, hodím na blog :)
VymazatZkus ji třeba z červené čočky či pohanky.
VymazatTak o té jsme ještě nikd neslyšela, děkuji za inspiraci:) stoprocentně ji zkusím:))
OdpovědětVymazatDoma mám zbytek tofu, tak určitě zkusím. Rozhodně lepší než nějaké kupované tatarky co doma neustále rodinka skladuje v lednici :D
OdpovědětVymazatNetušíte někdo, jak dlouho tak vydrží v zavařovačce v lednici ? :)
OdpovědětVymazatMňam. Síce tofu rada veľmi nemám, ale tá paradajočka mi hneď padla do oka :3
OdpovědětVymazatHmmm, sice nejsem vegan, ale tahle pochoutka vypadá opravdu dobře :3
OdpovědětVymazatDnes odzkoušeno a byla naprosto výborná i nevegan mamka si naložila hromadu ;D
OdpovědětVymazatVýýýborná! Děkuju :) .
OdpovědětVymazatTaky by mě zajímalo, jakou to má asi trvanlivost, dělala jsem si ji včera a mám ji docela dost, tak aby se případně nezkazila. Jinak, taky díky za inspiraci :)
OdpovědětVymazatZatím jí mám v lednici 3 dny a je furt v pohodě :)
VymazatDnes jsem zkoušela i s lžičkou hořčice, jednou okurkou a česnekem a je výborná. Díky za tip. :-)
OdpovědětVymazatvýborný! děkuju :-)
OdpovědětVymazatMě se to jakoby srazilo mnebo spíš nerozmixlo do hladka, je to pořád jemně zrnité, má to tak být?
OdpovědětVymazatNemá to být zrnité, musíš to víc rozmixovat :)
Vymazatprosím jaký máš mixér
OdpovědětVymazatSilvercrest z Lidlu :)
Vymazat