pátek 7. března 2014

February random

Zdravím,
první ze všeho se vám chci omluvit za blogovou neaktivitu, ale nějak nevím kam dřív skočit. Sotva letní semestr začal, navalil na mě kupu čtení a psaní všemožných seminárních prací, analýz, výzkumů a nevímčehoještě.
Můj týden vypadá tak, že buď 1. jsem ve škole 2. čtu do školy 3. jsem ve fitku a víkendy trávím s přítelem. Zatím se mi to daří všechno nějak stíhat, ale trochu mě děsí, že moje dosavadní práce na bakalářce spočívá jen v tom, že jsem si konečně vybrala téma a vedoucí. Měla jsem vymyšlená tři témata (zadaná témata mě neoslovila) a nejvíc chtěla psát o fenoménu fitness z genderové perspektivy, ale profesorka zaměřující se na téma gender a tělo měla už plnou kapacitu, tak jsem sáhla po tématu druhém zaměřující se na to, jak vegany vnímá jejich blízké okolí, dále chci zjistit, jestli došlo v tomto vnímání k nějakým změnám díky zvětšující se popularitě veganství a jakou roli v tom hrají média (kdyby to někoho zajímalo, tak třetí téma bylo "Obraz veganství v českých médiích" - média se v mých tématech objevují proto, že jsem si vybrala zaměření na média a osobně mě mediální zobrazení veganství zajímá :)). Vedle výběru tématu jsem "zvládla" (:D) i vybrat si vedoucí - nejdřív jsem nevěděla za kým s takovým tématem jít, až jsem zkusila dle mé intuice nejvhodnější profesorku a hle, trefila jsem se! :D Když jsem jí vysvětlila, co je mým záměrem, tak řekla, že mojí práci povede moc ráda a že je sama vegetariánka (trochu jsem to tušila díky samolepce králíčka proti testování, co měla na deskách - proto jsem šla zrovna k ní). No, a to je zatím všechno, co jsem k bakalářce zvládla. Bad me...Ale mám dobrou výmluvu - té práce do školy je tenhle semestr fakt hodně. Každý týden spousta (často anglického) čtení, k tomu psaní pár konspektů a navíc mám 3 skupiny, s kterými pracuji na výzkumu (nemohli jsme dostat "zajímavější" zadání výzkumu než firma Škoda - je to na předmět Sociologie organizace a byrokracie a konkrétně máme provést výzkum její organizační kultury), s další na analýze nerovností v námi vybraném filmu/beletrii a s třetí skupinou děláme každý týden nějaký úkol na metody analýzy médií. Do toho čtyři dopoledne trávím ve fitku a celé víkendy s přítelem. Výsledkem je, že můj diář je plný od rána až do večera (výhodou je, že jsem se naučila chodit dřív spát, abych dřív vstala a víc toho ráno stihla - dneska jsem třeba vstala v půl páté, abych stihla fitko, dopsala konspekt a poslala ho profesorovi a přesunula se do Teplic za přítelem). Ale popravdě mi tak narvaný program na jednu stranu vyhovuje - na víkendový odpočinek se sice nejvíc těším, ale i ten náročný pracovní týden mám svým způsobem ráda. Potřebuji se prostě cítit "užitečně" :D
Co se týče školy, tak jsem v únoru byla na svém prvním výzkumu - šlo o výzkum Bezdomovectví a moje práce spočívala v tom, že jsem v sobotu večer jela na policejní stanici, odkud si nás výzkumníky městská policie rozebrala a rozvezla po Plzni k zmapovaným místům, kde se měli vyskytovat bezdomovci, s kterými jsme měli udělat dotazníková šetření. Po sběru dat jsme hned jeli na fakultu a přepisovaly kódy do počítače - do postele jsem se dostala až ve tři ráno. Jsem moc ráda, že jsem byla vybrána k tomu, abych šla do "ulic" (spíš teda do lesů a bláta :D) a ne do institucí - byl to větší "adrenalin" (:D) a do takové punkáčské chajdy plné svrabu, žloutenky typu C a perníku se už asi nikdy nedostanu (doufejme :D). 
Jinak jsem v únoru také byla na třech trénincích se Zdeňkou Razýmovou a jedním slovem super! Po tréninku nohou jsem nemohla tři dny pořádně chodit a po prsou nemohla zvednout ruce do výšky :D Mám v plánu si sem tam nějaký trénink ještě zaplatit :)) 
Mimo jiné mám zase nové vlasy a konečně zase dlouhé! Strašně mi chyběly a divím se, že jsem to bez nich vydržela tak dlouho (naposledy jsem clipny měla na začátku září) :)) A taky mi přibyla další kérka - rodiče vzdali boj a povolili mi půlrukáv (teda, moc se netvářili a řekli, ať si to pořádně rozmyslím - na rozmýšlení mi stačilo pár minut a už jsem psala přítelovi, ať kreslí návrh a o pár dní později už jsem to měla na ruce :D), který se snad časem rozroste v celý rukáv - zatím ale není dodělaný ani ten půlrukáv a pak mám v plánu zase něco na stehno :)

(Doufám, že jsem vás článkem neunudila k smrti, ale psaní na blog mi tak chybí, že když začnu psát, tak se mi špatně přestává!:D )

Potréninkový oběd - pečené batáty, napařená brokolice, domácí tofunéza a
zeleninový salát :))

A předtréninková selfie :D

Domácí seitan ♥

Konečně 32 mm :)

 Na pizze s rodinou :))

Nové vlásky :3

Na pár minut zase blondýnou 


Oblíbená snídaně - ovesná kaše s jablkem, rozinkami a arašídovým máslem


Po dlouhé době jsem zas byla fotit - tentokrát v Praze s Monicorn :)

Rozjíždíme rukáv :))

Roste to! :D

Moje momentálně nejoblíbenější jídlo - uzený tempeh (♥), tofunézový dip,
pečené brambory (lepší jsou batáty, ale ty nebyly) a k tomu pečený
 lilek a zeleninový salát :)

Někteří lidi jsou blázniví :D ale milí :)

Další potréninkový oběd - hrachovo-mrkvová kaše s pečeným bramborem,
napařenou brokolicí a paprikou :)

48 komentářů:

  1. To téma bakalářky zní dost zajímavě, stejně jako ta další dvě :)
    Já budu psát baklalářku až za rok, musela jsem si to odložit kvůli Erasmu, ale i tak mám už v hlavě čeho by se to mělo týkat....i když hodně obecně :D
    A mám to stejně jako ty, ráda se cítím "užitečně" když mám pořád co dělat, protože jak je volna moc, přestávám si ho vážit :D A trénink s trenérkou (která má navíc takové zkušenosti!) musel být vážně super:)

    OdpovědětVymazat
  2. Karol, máš úplně úžasné jídlo, uzený tempeh miluji a různé hrachové či cizrnové kaše taky, jinak seitan jsem dříve dělala doma také, ale teď ho spíše kupuji, přece jen mi chutná více, než ten můj - překvapivě :D Jinak děláš ho z clz. nebo obyčejné mouky? Vypadá totiž mnohem lépe, než můj, vaříš ho pak ještě třeba se sójvou omáčkou? Já bych mohla sójovku všude, jinak kérka je nejvíc luxusní! Ale ne, vlastně nejvíc luxusní je tvá postava, strašně ti to sluší! ;) s novou kérkou i novými vlásky;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělám ho půl na půl, ale chtěla bych zkusit i celý celozrnný :) Vařím ho pak s kořením a shoyu :) Jinak děkuju moc :))

      Vymazat
  3. můžu se zeptat čím odbarvuješ tu modrou ? já měla modrou a blond sem šla do zelena(překvapivě no:D), nakonec jsem to dostala dolů zrzavou :D moc prosím, už nechci být po modré zrzka :D:) předem díky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odbarvovač od Manic Panic :)

      Vymazat
    2. děkuji moc! vážně si mi pomohla :) jinak máš skvělý blog, vegan sice nejsem, ale tvoje recepty zkouším pořád, je to příjemná změna:)

      Vymazat
  4. Jak dlouho a s čím vaříš seitan? Pak ho ještě restuješ, nebo jak? Zkoušela jsem ho 2x a dobry teda byl, ale takhle krásně nevypadal :) Jinak más fakt krásnej zadek :P :D Jde vidět, že jsi se změnila (podle mě k lepšímu), z tvych článků srši taková zvláštní energie, jen tak dal :* :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vařila jsem ho asi dvacet minut s kořením a shoyu, pak ho ještě namarinuji a restuji :) Jinak děkuju moc! :)

      Vymazat
  5. Tyjo, tos mi připomněla, že taky si taky musím najít vedoucí bakalářky :D A mam vymyšlené jen jedno téma, tak nevím :D Tvůj první výzkum zní strašně zajímavě! I když bych se bála... :D A téma bakalářky máš úžasné! Zveřejníš ji pak? :) (a barvu vlasů máš úžasnou! ♥)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidím, jak se povede - jestli ano, tak jí zveřejním :)

      Vymazat
  6. obdivujem ťa ako to všetko stíhaš! :)
    jedlo vyzará naozaj skvele, hlavne pizza <333 :DD

    OdpovědětVymazat
  7. Jak já miluju tvé články! Škoda jen, že nepíšeš často. Ale škola to omlouvá, sama vím, jaké to je. :-) Jinak díky Tobě jsem se stala vegetariánkou a jsem na úspěšné cestě veganky. Jsi mi velkou inspirací! :-)
    Jiak jak se tu ptala slečna nademnou, budu si dělat seitan a zajímá mě jestli se může skladovat, popřípadně jak dlouho vydrží. :-) Díky moc. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juu, děkuju moc! To je skvělý :)
      Jinak seitan se skladovat dá - v lednici jsem ho měla nejdéle týden, ale věřím, že vydrží i déle :)

      Vymazat
  8. krásný fotečky, dostala jsem chut na pizzu... ten pocit s plným diářem znám, ale člověk se cítí naplněný a využitý... já mám ted školu, jednu práci, od příštího týdne si naberu druhou... do toho fitko, ani se neptej, strašně špatně snáším vstávání, takže to zanedbávám... musím mít silnější vůli...

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jo, téma bakalářky mě pronásleduje všude :D Už z toho jsem dost nervózní, sice si dovedu vymyslet téma, ale na to třeba není literatura.. (a tvoje bakalářka by mě pak taky zajímala, to téma je dobré :) )
    Jinak tvůj začínající rukáv je moc hezký :)

    OdpovědětVymazat
  10. Samé mňamky, to jedlo ! Pekné fotografie :)

    OdpovědětVymazat
  11. Všechno to vypadá skvěle, mňam :)) Na fotkách vypadáš fakt skvěle :))

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to klobouk dolů, že to stíháš! A to já si stěžuji, že toho mám hodně :D
    Jídlo vypadá krásně a na fotkách Ti to sluší:)

    OdpovědětVymazat
  13. A jaké má pro tebe nové tetování význam? Pokud to nejni tajné.. dost mě zaujalo!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to spojené s http://www.animalliberationfront.com/ :)

      Vymazat
  14. úžasný článek :3 a ty jsi úžasná! :) jinak prosím odkud máš tu ryflovou bundičku s cernymi rukavy? :)

    OdpovědětVymazat
  15. Jé, konečně zase článek! :) na tyhle tvoje měsíční randomy se vždycky těším :), jinak musím říct, že téma bakalářky máš fakt zajímavé a výzkum bezdomovectví musí být taky zajímavá zkušenost :), tetování jsem viděla už na instagramu a vypadá fakt super! a zadek závidím.. :D:))

    OdpovědětVymazat
  16. Ty modré vlasy , panebože, to je nádhera!

    OdpovědětVymazat
  17. Téma bakalářky máš opravdu zajímavé. Můžu se zeptat co studuješ? Hrozně by mě to zajímalo. Díky :)

    OdpovědětVymazat
  18. Všechny fotky už jsem viděla na instagramu.. škoda, že už sou okoukaný!

    OdpovědětVymazat
  19. ja mam tento semester sociologiu organizacii 2 uz u nas na skole a mame robit audit vybranej firmy...ale pozeram, ze vas asi len tak nehodia do toho a vynajdite sa, ako nas :(

    OdpovědětVymazat
  20. Tak ja som ešte takýto skvelý blog nevidela! :) Si neskutočná, obdivujem ťa, také skvelé recepty som ešte nevidela. Tiež sa stravujem zdravo a bez mäsa (väčšinou), ale nikdy nemám inšpiráciu ako vytvoriť chutné a zdravé jedlo. Nezvyknem nejako komentovať stránky alebo blogy ale tebe som musela! Fakt paráda si moja inšpirácia :)

    OdpovědětVymazat
  21. Dewi, jak to děláš s tou pizzou? Myslím, byli jste normálně v restauraci a ty sis objednala normální pizzu nebo jak? Neber to ja nějaké rýpání, to ne, jen jsem zvědavá:P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já osobně to dělám tak, že si objednám vegetariánskou bez sýra. Nic víc, nic míň :)...Ale zajímalo by mě jak to dělají jiní vegani...:)

      Vymazat
    2. Podobne ako ty. Vegetariánska bez syra. Zjesť sa dajú, ale nič nemá na domácu. Takú tú urobenú z lásky <3

      Vymazat
    3. No ale já myslela spíš to, že vegani přeci nemůžou vajíčka a mléko a to v těstu je..

      Vymazat
    4. Dávám si vegetariánskou pizzu bez sýra :) plus se zeptám na složení těsta kdyby náhodou..ale jinak v těstě na pizzu nemá vajíčko či mléko co dělat

      Vymazat
    5. Díky! Já právě myslela, že to mléko tam je. Ještě jednou děkuji za upřesnění!:)

      Vymazat
  22. Vypadáš skvěle, dlouhé vlasy Ti sluší :)
    Johana

    OdpovědětVymazat
  23. Tyjo, tak to jsem zvědavá na ten rukáv, až bude úplně hotový! :)

    OdpovědětVymazat
  24. Výběr bakalářky je super :) Chystáš ji pak uveřejnit? Nové vlasy vypadají skvěle:) Chtěla jsem se zeptat, od koho se nejčastěji necháváš fotit a kde? A tetování je bomba (nedivím se těm bláznivým fanouškům, že jsi jejich vzor :)

    Pavluška (www.cocoshake.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jí uveřejním :) Jinak děkuju :)) No, skoro pokaždé od někoho jiného...většinou kdo se mi na focení ozve prostě :) Jen mám stálejšího fotografa Luďka Vránu a Terezu Dudíkovou :))

      Vymazat
  25. Ahoj :) na tvém blogu jsem našla obrázky z výroby domácího sojového mléka. Mohla bych se zeptat, jak ho děláš? děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, dělala jsem ho asi před rokem a půl a už si bohužel nepamatuji přesný postup - vím, že se sójové boby musí máčet, dlouho vařit a pak rozmixovat a přecedit..ale na netu určitě najdeš přesnější postup :)

      Vymazat
    2. Já našla právě více postupů, tak mě zajímalo, jak ho děláš ty :) nicméně už jsem si nějak poradila, ale děkuju za odpověď :)

      Vymazat
  26. Dewii, ty bys mela fotit do katalogu http://www.large.nl/
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  27. teda kočko, měníš se před očima! ten zadek je luxusní. :D já se do fitka asi nikdy nedokopu, ale kdybys zveřejnila, jak vypadá takový tvůj typický trénink + jídlo, nezlobila bych se! jinak uzený tempeh je i můj miláček a shledávám na něm jen jedinou nevýhodu.. vlastně dvě - mohl by stát míň a žrala bych ho furt! :D

    OdpovědětVymazat
  28. Nedávno jsem tě potkala před školou, ale nesebrala odvahu Ti říct, že máš skvělý blog :D

    OdpovědětVymazat