pondělí 17. března 2014

Nekupujte zajíce v pytli


...dejte raději přednost tomu v krabici! Ano, i já jsem podlehla tomuto super projektu, který mě zaujal hned poprvé, když jsem na něj narazila a když jsem zjistila, že jsou schopni provést krabici i ve veganské podobě, nebylo už nad čím moc přemýšlet - tohle jsem musela zkusit! Pro milovníky objevování nových potravin je tahle služba jako stvořená. Počítám, že většině z vás Zajíc není cizí, ale kdyby se někdo takový přece jen našel, tak Zajíc v krabici je služba, která vám každý měsíc pošle krabici plnou zajímavých, kvalitních a zdravých potravin společně s popisem jednotlivých výrobků a jejich výrobců. Nechybí ani ukázkové recepty na využití zaslaných potravin. Vy přitom obsah krabice zjistíte až v okamžiku jejího otevření. Více informací o této službě najdete na oficiálních stránkách zajicvkrabici.cz

A co tedy bylo obsahem mé první březnové krabice? 


Jako první musím pochválit opravdu nádherné provedení samotné krabice. Moc dlouho jsem jí však neokukovala - touha odhalit její obsah byla větší :) Jako první jsem vytáhla vzorky Matcha tea, o kterém čtu už několik měsíců po všech možných blozích, ale sama jsem ho zatím nevyzkoušela. Vzorečky mě tedy velmi potěšily a překvapil mě i přiložený recept na nepečený tofu cheesecake s Matcha tea - pokud si tenhle čaj zamiluji, tak recept určitě zveganizuji a vyzkouším :) Druhá věc, která se mi moc líbila byla nerafinovaná sušená třtinová šťáva. Sladké pečení jsem sice omezila, ale až na něj zase někdy dojde, tak mám alespoň zdravější náhradu za obyčejný hnědý cukr. Ráda jsem byla i za hrašku, jelikož mi zrovna došla :D Hraška pro mě tedy není neznámým produktem, ale naopak vítanou potravinou (kdyby někdo nevěděl, tak jde o hrachovou směs vhodnou k obalování a zahušťování) a v poslední době jsem si jí opravdu dost oblíbila. Kdybych od Zajíce dostala hrašku vanilkovou, tak bych byla o něco radši, jelikož jí chci vyzkoušet už dlouho, ale ne a ne si jí koupit. Z fíkového chutney jsem byla taková rozpačitá - fíky miluji, ale takovéhle sladké dochucovací omáčky mě moc neberou. Ale třeba po vyzkoušení téhle změním názor :) A jako poslední na mě z krabice koukalo koření garam masala, které mám moc ráda a také ho doma mám plný sáček. Takže další věc mně známá, ale co - aspoň mám do zásoby :)


Mimo tyto produkty byly v krabici letáčky s popisy jednotlivých produktů a dárkový poukaz.


A nechyběly ani již zmíněné kartičky s ukázkovými recepty :) Některé z nich jsou vhodné i pro vegany (smoothie z mandlového mléka s Matcha tea, indické zeleninové Samosy a bramborové kari Kashmiri Dum Aloo). 

Celý obsah :)

Celkově dávám Zajícovi 8 bodů z 10. Bohužel se zrovna trefil do některých potravin, které již znám a doma mám. Navíc by mě více potěšily nějaké sladké mňamky (únorového Zajíce jsem všem, co si ho objednali pěkně záviděla :). Ale i tak mám z březnového radost - jak z obsahu, tak i z krásné krabičky. 
 
Co vy? Také jste podlehli téhle novince, nebo vás Zajíc nechává klidnými? :)

15 komentářů:

  1. přijde mi že všem posílají to samý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano posíláme všem to stejné - až na vyjímky - a to konkrétní potravinové intolerance některých jedinců :-) Aspoň si pak společně můžeme vyměňovat recepty a názory a nikdo si nemusí "závidět" co že to tam měl ten druhý...

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Noo, tak tento projekt vyzerá pekne, zdravo a zaujímavo :)

    OdpovědětVymazat
  4. ja som sa najviac potešila Matcha čaju :) a korenie čaká na svoje zajtrajšie použitie :D

    OdpovědětVymazat
  5. vyzerá to úžasne !! :)) priznám sa, ešte som o tom nepočula , ale škoda že to nie je aj v SR, hneď by som to objednala!! :P :)
    chocolate kiss

    OdpovědětVymazat
  6. já si po zhlédnutí únorových recenzí na březen také objednala a byla jsem trošinku zklamaná, nicméně vše snad využiju. Na duben už mám objednáno :))

    OdpovědětVymazat
  7. zrovna tenhle mini matcha čaj jsem si nedávno koupila ve zdravý výživě, taky jsem na něj zvědavá :) a mimochodem taky jsem narazila na novýho Tavenýra - v novým balení od jiný značky než byl ten předchozí... konečně má už i nutriční hodnoty na obalu :D stojí 23 kč a největším překvapením pro mě bylo KDE jsem ho objevila - ani ve zdravý výživě, ani v hypermarketu, ale ve vcelku zapadlých malých potravinách :D :)

    OdpovědětVymazat
  8. taky bych to chtěla moc vyzkoušet (na rozdíl od beauty krabiček, které mě zas tak neberou mě tohle fakt láká)..zatím ale bohužel na tyhle věci nemám peníze..ale až budu bohatá, tak do ní určitě zainvestuju ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Nejvíce se mi líbí ten matcha tea,chtěla bych ho vyzkoušet :)) zajíce v krabici se také chystám někdy objednat,je to dobrý nápad.

    OdpovědětVymazat
  10. Ja vlastne ani neviem či sa to k tomuto článku hodí, ale odkedy čítam tvoj blog(asi pol roka) sa cítim úplne inak, začala som jesť zdravšie, snažím sa byť veganom(a to v našej školskej jedálni je dosť ťažké takže zatiaľ len veetarián) a celkovo ma to zmenilo. Začala som cvičiť pretože si mi dala neskutočnú motiváciu to robiť. Ani neviem ako ti poďakovať za všetko čo robíš pre nás všetkých čo čítame tvoj blog. Si prekrásna,žiješ zdravo, cvičíš,máš skvelú postavu a snažíš sa zmeniť svet k lepšiemu a myslím že aspoň u tých ľudí čo čítajú tvoj blog sa ti to podarilo :) Mám 16 a myslím že práve nejaký takýto vek je vhodný(samozrejme od narodenia by to bolo lepšie ale čo už) k tomu aby si človek uvedomil čo chce robiť a myslím že práve tvoj blog mi pomohol žiť zdravšie a starať sa o seba a neničiť zvieratá na kozmetiku,stravu... A neskutočne ti ďakujem za to že si mojím vzorom!! Viem že to pre teba asi nieje nič zaujímavé ale neviem ako inak ti poďakovať tak aspoň takto :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já měla toho únorového.. Máslíčka a dýňový olej mě nejvíc potěšili. :)
    Teď šetřím na nový notebook, ale jakmile budu mít zase nějakou korunu navíc, jdu do dalšího zajíce! Moc se mi tenhle projekt líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Veľmi ma teší, že funguje aj posielanie na Slovensko. Balíček na február objednávam ;)
    http://www.zajicivkrabici.cz

    OdpovědětVymazat