středa 11. února 2015

Jak ze mě kráva udělala krávu

Nebudu nic nalhávat - doufala jsem, že celá tahle záležitost co nejrychleji skončí, protože mě vytáčela doběla. Ono když věříte něčímu slovu a pak zjistíte, že je vše jinak, dost vám to pocuchá nervy. 
Přítele oslovila mladá slečna s nabídkou jít do valentýnského projektu o alternativních způsobech vyznání lásky. Rozhovor a fotky se měli objevit v různých magazínech, internetových portálech...pro přítele dobré promo, tak do toho šel. Den před focením jsem se dozvěděla, že mě potřebují taky - chtějí nás vyfotit jako pár. Před i během focení jsem se několikrát ujišťovala, zda jde o samostatný projekt. Slečna zmínila Milku, ale dle ní neměla být Milka nikde v souvislosti s tímto projektem zmiňována. S vidinou toho, že skrze tento (hodí se asi ještě poznamenat, že neplacený) projekt můžeme dostat na veřejnost přítelovu práci, můj blog a veganství (což se nakonec díky osekání rozhovoru taky moc nepovedlo) jsme tedy začali fotit.
Nedávno mi pak na asku přistála otázka s odkazem na stránky reknitoposvem.cz. Hned jsem napsala oné slečně, co to má znamenat - neříkala náhodou, že jde o samostatný projekt a Milka nebude nikde zmiňována? Její odpověď? "Ahoj Kajo, jedna se o vizual, kde neni nikde zminene vase jmeno." V médiích prý Milka nikde zmiňována nebude (což taky není pravda). Vědět, že vzniknou celé webovky o projektu i s veřejnou reklamou (aneb jak mě nasrat pokaždé, když vyjdu z domu) jakožto valentýnská reklamní kampaň Milky pošlu jí někam. Což ona nejspíš tušila, proto o webovkách a valentýnské reklamní kampani Milky nepadlo ani slovo.
Před pár dny se to začalo řešit na facebookové skupině Vegan CZ & SK, kde mě moc potěšilo, že spousta lidí stála za mnou. Někteří si však nechtěli nechat nic vysvětlit a padala jedna urážka za druhou (včetně toho, že bychom s přítelem měli přestat fetovat - thumbs up za souzení lidí podle vzhledu). Po této diskuzi jsem dostala kontakt na jednoho právníka a začala s ním řešit, jestli se s tím dá něco dělat. Současně jsem to znova začala řešit se slečnou s agentury.
Nakonec jsem dosáhla toho, že agentura smazala mé fotografie ze stránky reknitoposvem.cz (také k nim neměla žádné oprávnění - žádnou smlouvu jsem s nimi narozdíl od přítele nepodepsala) a dál se to již nijak nemá šířit.
Vím, že někteří mě po tomto incidentu zavrhli, avšak doufám, že tento článek nastíní celou aféru nejen jim. Uznávám, že něco takového vypadá hrozně, ale přišla jsem k tomu jak slepá k houslím. Když už nic, tak si z toho nesu velké poučení.

21 komentářů:

  1. Moc nechápu, proč by Tě měli jiní lidé odsuzovat? Přece jsi neudělala žádnou chybu, docela hnusácky Tě využili, což musí být všem jasné a komu není a odsoudí na základě jedné fotky bez toho, aby si dohledal o co jde a co se stalo tak je to hlupák...!

    OdpovědětVymazat
  2. Poprvé jsem na tohle přišla zrovna na fb Vegan CZ & SK. Když jsem to viděla, docela mě zarazilo, že by ses nechala přemluvit k tomuto. Moje první reakce byla: " What the fuck?"
    Ale po přečtení tohoto článku, už vím jak to všechno je. A vím, co jsou zač dnešní masmédia, podobné agentury a lidi celkově.
    Tímto ti chci vyjádřit podporu, prostě ať se nevzdáváš :)

    OdpovědětVymazat
  3. Buď úplně v klidu, tohle se stane, lidi jsou svině..Mrzí mě, že jsi se nachytala a naprosto chápu tvého přítele, že když měl možnost reklamy, že do toho šel. Škoda.. Pro mě tohle rozhodně není impuls,abych z tveho blogu odešla, protože toho pro veganství tady děláš plno a musím říct, žehlavně díky tobě jsem se o to začala zajímat:) takže za mě díky a drž se :)

    OdpovědětVymazat
  4. ale tato fotka je krasna :D :) kazdopadne tie reakcie na facebooku ma dost zarazili... hold, ludia su zli :/

    OdpovědětVymazat
  5. Aspoň vám to na fotce sluší :D
    Škoda, že za to lidi hejtujou, na druhou stranu, každý občas uděláme nějaký ten unáhlený závěr tím spíš, pokud dotyčné neznáme osobně. Kašlat na to, hlavně že jsi to se zastupitelstvím fialové dojnice vyřešila k vlastní spokojenosti :)
    Klára

    OdpovědětVymazat
  6. Nechápu, jak někteří lidé tě můžou kvůli tomuhle zavrhnout, když jsem to viděla, tak jsem si říkala, že je to hlavně zviditelnění tvého přítele a ty seš jen na fotkách, to, že se z toho vyklubal takovýto podvod mě ještě více dorazilo. Lidi druhé zneužívají a ostatní pomlouvají. Nic si z toho nedělej, já stojím za tebou a jsem ráda, že to hned popíšeš podle pravdy a dokonce to právnicky řešíš... Jen tak dál! V dnešní době každý musí bojovat o svou čest a líbí se mi, že se nenecháš :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nechápu tu hysterii kolem toho, taky mě to zarazilo že začátku, ale když jsem si pak přečetla od tebe na asku, jak to bylo, dál sem to neresila. Bože, na světě jsou mnohem horší věci. Závidím lidem, že mají čas a energii na to, aby ti nadávali za takovou blbost.

    OdpovědětVymazat
  8. Nevidím důvod proč tě měl někdo zavrhovat, prostě došlo k nedorozumění a pokud ten důvod někdo má svědčí to tak leda o jeho inteligenci, protože normální člověk pochopí že tohle se může stát. A ty máš aspoň poučení pro příště aby si někomu zas nenaletěla, tak si s tím nedělej hlavu a pokračuj dál v tom co děláš, protože v tom si moc dobrá! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Takové "blbosti" (viz výše označení od Anonyma) dokážou pěkně otrávit den a zkazit pořádně náladu (já bych se tím trápila hodně dlouho). Rozumím Ti a jsem ráda, že to dopadlo pro Tebe nakonec dobře! S. Sororessa

    OdpovědětVymazat
  10. Hm, tak Milce na to takhle skočil i Vinca z Pipes and Pints. Jsou to svině a nekomunikují fér. Respekt za to, jak ses k tomu postavila - žádné výmluvy, ale čelem. U mě jsi stoupla.

    Vegaholic/veganka.cz

    OdpovědětVymazat
  11. http://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi-a-zivotni-styl/298158/6-tipu-jak-to-rict-po-svem.html

    OdpovědětVymazat
  12. Nejsi první komu se něco takového stalo, že se s vidinou vlastní propagace stal nástrojem něčí reklamy ani nevěděl jak. A to i konkrétně s Milkou. Pořádně jim to osol a buď na ně hnusná, aby si takové praktiky a zacházení s lidma pro příště pořádně rozmysleli.

    OdpovědětVymazat
  13. No tak to je teda síla... Využívat vás na takovou podrazárnu. Kam ten dnešní svět spěje, opravdu...

    OdpovědětVymazat
  14. Úplně v pohodě, rozhovor jsem četla i na krasna.cz a na ona dnes,byl pěkný, fotky také super, jen vás teda fakt "vypekli" s tou Milkou... A na zlí lidi, kt. si teď do tebe konečně můžou rýpnout, se vykašli, ty za nic nemůžeš, podvedli tě. Mám vás ráda, ustojte to, jste skvělí! A za ty feťáky by dotyčný potřeboval rozbít ústa, nesnáším, když někdo soudí dle vzhledu..! Držte se ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fuj hrubka, zlé lidi by bylo ideálnější ;-)

      Vymazat
  15. Ta fotka je moc hezká! Lidi si vždycky najdou nějaký důvod pro odsuzování, to nic nemění na tom, že jsi skvělá a inspiruješ ostatní. Neber si to :)

    OdpovědětVymazat
  16. Google me sem poslal, protoze jsem hledala jak varit "Natto", o nattu jsem nic nenasla, ale hele je tady dalsi spriznena veganska duse. :D Tak ja sem zase nekdy zajdu, pa Wien

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Dewii, předem se přiznám, že nejsem veganka (důvody k tomu myslím je zbytečně vypisovat, stejně se neznáme), ale chci ti říct, že jsi můj velký vzor! Zbožňuju tvůj blog, ráda vařím dle tvých receptů, čtu si rady ohledně cvičení... Tak ti chci jet popřát mnoho úspěchů v tvých dalších činnostech- protože suti zasloužíš, a protože by i tobě mělo vědět co nejvíce lidí! Z alternativních dívek v ČR jdi nepochybně tou nejinspirativnější!

    OdpovědětVymazat
  18. A ty máš práva na tu fotografii?

    OdpovědětVymazat