středa 15. dubna 2015

Seven days, seven lunches (10)

Konečně další díl obědové inspirace! Nechci ani vědět, jak dlouho jsem seven lunches nepřidala :D Ale hold když pracujete v restauraci, kde není často čas se v klidu najíst, natož něco fotit, tak se takový článek dává dohromady těžko. Naštěstí se ale v poslední době našlo pár dnů, kdy jsem si mohla v klidu doma uvařit a výsledky mého snažení najdete právě níže na fotkách :)


Špenátové rizoto aneb miluji rýži, miluji špenát, miluji žampióny, miluji uzené tofu a miluji lahůdkové droždí! Tak to vše nacpu do jednoho jídla :D
(btw. sneak peek z připravované kuchařky, óóóó)


Rajčatovo-čočková omáčka (rajčata, rajčatový protlak, červená čočka, koření) se zeleninou (cuketa, pórek, cibule, mrkev aka co dům dal). Navrchu čerstvá petržel a sezam, vespod rýže


Bramborové noky s tofu "sýrovou" omáčkou (+ špenát). Tohle jídlo jsem protlačila i do práce a jde na dračku. 


Trocha české klasiky - vařené brambory, dušený špenát s cibulkou a opečené uzené tofu.


Bezlepkové těstoviny s rajčatovo-čočkovou omáčkou (podobný recept, vegan na talíři). Asi nejoblíbenější jídlo poslední doby. Chuťově skvělé a navíc se v něm kombinují obiloviny, luštěniny (které navíc nemusíte předem namáčet) a zelenina (a lahůdkové droždííí! :D).


Omáčka z fazolových lusků s jasmínovou rýží. Takový hokus pokus. Na to, že lusky nemám ráda (asi doživotní pozůstatek ze sacharidových vln :D), mi to chutnalo, ale chce to ještě potunit.


Bezlepkové těstoviny se špenátem, žampiony, uzeným tofu a cizrnou. Mega bašta. 

No, vidno, že miluji špenát a lahůdkové droždí :D Droždí opravdu teď sypu všude možně a není se čemu divit - skvěle dochutí jídlo, má hodně bílkovin a vitamínů. A to chceš! 
To by bylo vše a já si jdu udělat smoothie z banánů a...ehm, špenátu. 

Co rádi obědváte vy?

22 komentářů:

  1. Já se té tvé knihy nemůžu už dočkat! :D
    A lahůdkové droždí cpu taky všude, mam jeden pytlík na 14 dní :D .

    OdpovědětVymazat
  2. Kšpenátu mám odpor od škôlky keď ma pani kucharka nútila jesť špenátovú polivku a ja som sa pred zrakami všetkých na ňu povracala :D ale inak tie jedlá vyzerajú ozaj chutne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten druhý oběd je nejlepší společně s druhým od konce^^ Tu omáčku z čočky už také dělávám a chutná i přítelovi, dělám s rýží a je to lahůdka, určitě zkusím i z fazolových lusků, vypadá skvěle a hlavně mám pořád lusky (zabařené) ze zahrdáky, jsou sladké, tak se na to hodí:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Na co je to drozdi dobre? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to v článku: dochutí jedlo a má veľa bielkovín a vitamínov. ;-)

      Vymazat
    2. A je ukrutně dobrýý! :DD (Bohužel jsem už dokázala sníst i celý pytel na posezení samotný:D)

      Vymazat
  5. Mnam to vypada super.:) zvlast ty bramborove noky!

    OdpovědětVymazat
  6. Kedy môžeme očakávať tvoji knihu? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem si v poslední době strašně oblíbila těstoviny, takže díky za tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vše vypadá naprosto božsky! Na knihu se těším. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Po dvou měsících vaření na každý den jsem trochu vyhořel a smoothie jsou teď hit číslo jedna. Ale musím se zase vzchopit a tyhle obrázky by tomu měly pomoci. :-) Díky!

    OdpovědětVymazat
  10. Prosim tě Dewi, co přesně je to za droždí a kde ho koupím? Úplně ho teď chcu taky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.countrylife.cz/lahudkove-drozdi-150-g-country-life Ve zdravých výživách :)

      Vymazat
  11. Tie bezlepkové cestoviny s paradajkovou omáčkou by mi určite zachutili ♥ Krásne fotografie ♥

    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.
    ❀ Giveaway o prírodnú kozmetiku

    OdpovědětVymazat
  12. Už se strašně těším na tu tvoji kuchařku! :) a nedivím se, že to jídlo jde tak na odbyt! Až budu poblíž Prahy, tak vím, kde se najíst! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Všechno to vypadá báječně. :-) Obdivuju Tě, jak dokážeš každý den vykouzlit něco úplně jiného. I když jako šéfkuchařka to už asi máš s vařením na vyšším levelu :-))

    OdpovědětVymazat
  14. Mohla bych se zeptat, kde pracuješ? :) děkuji moc.

    OdpovědětVymazat
  15. Obdivuju, ze mas kazdy den neco jineho. Ja kdyz varim, tak vzdycky uvarim velkej hrnec a pak to mam na dva az tri dny. :D Wien

    OdpovědětVymazat
  16. Prosím, jak děláš tu "sýrovou" omáčku? :) Vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
  17. Love this! ♥
    You are making me jealous, pretty!

    adoorablee.blogspot.com

    OdpovědětVymazat