čtvrtek 18. října 2012

Hokkaido krém



Ingredience
1/2 dýně hokkaido
1 mrkev
1/2 cibule
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
olivový olej
ozdoba: sójová smetana, dýňová semínka

Postup
Dýni vydlabeme a nakrájíme na malé kostky. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou mrkev a dýni a necháme chvíli opéct. Vše podlijeme vodou (tak, aby všechna zelenina byla ponořená), osolíme a opepříme a necháme dusit pod pokličkou do změknutí. Nakonec přidáme špetku muškátového oříšku a vše rozmixujeme na hladký krém. Servírujeme s porcí sójové smetany a/nebo opraženými dýňovými semínky.

Poznámky
Uvedené množství vyjde cca na dvě porce.

4 komentáře: