Ingredience
2 středně velké cukety
1 cibule
2 stroužky česneku
250 ml rostlinného mléka
zeleninový vývar (nebo voda)
čerstvě namletý pepř, sůl
bazalka (sušená či čerstvá)
olivový olej
Postup
V hrnci s rozpáleným olivovým olejem opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Cuketu nakrájíme na kostky, přihodíme do hrnce a chvíli restujeme. Vše zalijeme mlékem a vodou, či vývarem tak, aby byla cuketa těsně pod hladinou. Opepříme, osolíme a vaříme asi 15 minut, dokud není cuketa měkká. Poté dochutíme bazalkou a vše rozmixujeme ponorným mixérem.
Poznámky
Rostlinné mléko jsem dala lískooříškové. Pokud chcete krém ještě jemnější, tak namísto mléka dejte rostlinnou smetanu (nebo naopak můžete mléko úplně vynechat :)
Poznámky
Rostlinné mléko jsem dala lískooříškové. Pokud chcete krém ještě jemnější, tak namísto mléka dejte rostlinnou smetanu (nebo naopak můžete mléko úplně vynechat :)
paráda :)
OdpovědětVymazatDnes som si ju spravila na obed, užasna! :)
OdpovědětVymazatVypadá to moc dobře.:) Na kolik porcí to asi dá?
OdpovědětVymazatNám to vyšlo na dvě porce (máme půl litrové misky:D).
VymazatNikdy jsem neměla ráda cuketu a teď jsem se jí rozhodla dát šanci touhle polévkou. Od teď miluju cuketu!!! :D
OdpovědětVymazatBola skvelá , ďakujem :-)
OdpovědětVymazatChtěla bych se zeptat.. jak moc velký je rozdíl, když dáme jen vodu a né vývar?
OdpovědětVymazatRozdíl bude v chuti..vývar dodá polévce chuť, ale určitě to jde i s vodou :)
VymazatChcela by som sa spýtať koľko toho vývaru alebo vody potrebujeme?
OdpovědětVymazat