pondělí 8. července 2013

Květáková šťouchačka


Ingredience (2 porce)
1 menší květák
1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky kurkumy
špetka mletého zázvoru
himalájská sůl, pepř
1/2 svazku jarní cibulky

Postup
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, které ještě pokrájíme a necháme vařit do změknutí v páře. Poté slijeme z hrnce vodu. Květák ochutíme kurkumou, zázvorem, pepřem a solí a přilijeme citrónovou šťávu a olivový olej. Vše zamícháme a rozšťoucháme. Přimícháme nakrájenou jarní cibulku a můžeme podávat.

10 komentářů:

  1. To vypadá fajnově :-) A ty plátky, to jsou sojové?

    OdpovědětSmazat
  2. Jé, já jsem četla "květáková šlehačka". :DD

    OdpovědětSmazat
  3. To se hodí! Tedko právě nevim co s květákem! :)

    OdpovědětSmazat
  4. Zrovna dnes jsem si koupila v akci květák :-D a jelikož jsem měla mozeček minulý týden, tohle je skvělá volba pro další večeři :)

    OdpovědětSmazat
  5. Yum yum to si někdy rozhodně udělám:D

    OdpovědětSmazat
  6. tyjoo dostala jsem diky tobe uplny hlad! vypada to skvele:)

    OdpovědětSmazat
  7. Vypadá to moc hezky, určitě někdy vyzkouším!

    OdpovědětSmazat
  8. zrovna předevčírem jsem chtěla dělat z květáku pizzu, ale nakonec mi z toho vznikla hnusná, kaše jelikož jsem ho rozmixovala :D příště vyzkouším spíše toto :)

    OdpovědětSmazat
  9. taky miluju rozšťouchaný květák... dělám si ho v páře a pak ho rozšťouchám šťouchadlem na brambory... musím vyzkoušet tvojí kombinaci koření já ho jim jen lehce osolený s bylinkama)

    OdpovědětSmazat