čtvrtek 11. července 2013

RAW květákové "rizoto"




Ingredience (2 velké porce)
1 malý květák
2 mrkve
1 rajče
4 žampiony
30 g sušených rajčat (mám BIO sušená rajčata od Country life)
1 stroužek česneku (nebo granulovaný česnek)
1 lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného za studena
3 lžíce citrónové šťávy
1 lžička kurkumy
himalájská sůl, pepř
1/2 jarní cibulky
sezamová semínka na posypání

Postup
Sušená rajčata namočíme do vody, aby trochu změkla.
Květák omyjeme a nastrouháme do velké mísy. Mrkev oškrábeme a žampióny oloupeme. Rajčata, mrkev, žampióny, sušená rajčata a jarní cibulku nakrájíme a přihodíme do mísy. Přidáme lžičku kurkumy, sůl, pepř, prolisujeme stroužek česneku a přilijeme citrónovou šťávu a olej. Vše pečlivě promícháme. Podáváme posypané sezamovými (či jinými) semínky.

Poznámky
Omlouvám se za přehršel fotek, ale nějak jsem dnes nebyla schopná vybrat jen jednu! :D

12 komentářů:

  1. takové zeleninové směsi mám nejradši :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle nemůžeš! :) Právě se chystám na květák s kurkumou. Pokud sem budeš dávat tolik skvělých receptů, nebudu stíhat.
    Díky za recepty

    OdpovědětVymazat
  3. Mnaaaaaaam miluju květák a zeleninu. Ideální pro mě. Moc moc děkuju, hned na příštím nákupu si na to obstarám věci:)

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes jsem měla skoro úplně to samé!! :) až na česnek a sušená rajčata a navíc jsem dala hrášek ze zahrádky :-)

    OdpovědětVymazat
  5. výborný !! i manželovi chutnalo. díky za vynikající recept :-)

    OdpovědětVymazat
  6. vyskusane- vyborne ! vdaka za inspiraciu :)

    OdpovědětVymazat
  7. a šampiňóny sú surové?

    OdpovědětVymazat
  8. Prvě jsem to zblajzla a bylo to famózní :o)

    OdpovědětVymazat