sobota 21. září 2013

Film tips IV

Baader Meinhof Komplex (2008)
Baader Meinhof Komplex je historické drama o německé teroristické skupině RAF (Rote Armee Fraktion). Tenhle film jsem viděla včera - původně jsem si ho chtěla pustit na dvakrát (má skoro dvě a půl hodiny), ale dostala jsem se do toho natolik, že jsem to zkoukla celé najednou. S německými filmy mám dobrou zkušenost a ani tenhle snímek není výjimkou! Nejen, že jde o skvěle zpracovaný snímek, ale navíc vás i obohatí o problematiku německého terorismu v 70. letech minulého století. Určitě jsem ho neviděla naposledy.

Thor (2011)
Ideální film na večer ve dvou či k odreagování. Je to prostě oddechovka se spoustou romantiky, u které se i zasmějete a na hlavního hrdinu i hrdinku se krásně kouká (zvlášť když Chris Hemsworth sundá tričko, haha - a Natalie je k sežrání celý film). První část filmu mě vážně bavila, jen ke konci už mi to přišlo zdlouhavé.

Ten kluk (2007)
Hodně zajímavý příběh o klukovi, kterého propustí z vězení a snaží se zapojit zpátky do společnosti. Donutí vás se zamyslet, jestli byste takovému člověku dali šanci - jemu ji lid bohužel nedá.
Na tenhle snímek jsem přišla skrz hlavního herce (pěkně se na něj kouká, no :D) a dle mého svojí roli ztvárnil vážně věrohodně. Jediná věc, co mi na tomto filmu vadila bylo, jak na konci strašně náhodně potká svou přítelkyni. Jinak tomu nemám co vytknout.

Snídaňový klub (1985)
Pět charakterově odlišných studentů společně stráví sobotu jako formu trestu - každý má svou "škatulku" a "školní roli", přesto si porozumí a dokonce se zamilují. Jediné, co nechápu je proč musela postava Allison projít "proměnou" (předtím vypadala lépe a ne, že ne). Jinak jde o velmi zábavný film ze středoškolského prostředí plný super scén (včetně té taneční - dokonce mám z ní v počítači dva gify, aniž bych dříve věděla z jakého filmu jsou)!

Šaráda (1963)
A klasika nakonec. Film potěší nejen fanoušky Audrey Hepburn, která je stejně jako v ostatních svých filmech neskutečně roztomilá a s hlavním hrdinou tvoří úžasný pár. Je to vtipné, romantické i napínavé - stojí to za shlédnutí!

13 komentářů:

  1. snídaňový klub mám moc ráda:)

    OdpovědětVymazat
  2. Snídaňový klub miluju! :)
    Thora mám v plánu už dlouho, ale moc teď na filmy není nálada.

    OdpovědětVymazat
  3. já ten film a boy pochopila tak že na konci si tu přítelkyni jen představuje,že tam doopravy není:) jinak fajn výběr:)

    OdpovědětVymazat
  4. super, na něco z toho se určitě podívám :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten film "Ten kluk" ma celkom zaujal. Idem si ho niekde zapísať.:)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě nejvíc zaujal (jak jinak :D) film Thor a Ten kluk, vypadají oba dost zajímavě, takže až nebudeme mít s přítelem na co koukat, tak si můžeme pustit jeden z Tvých tipů. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Baader Meinhof komplex patri k mym nejoblibenejsim filmum vubec. Pokud se ti libil, doporucuji jeste The Edukators, Die Welle a Zivoty tech druhych. Nemecka kinematografie je vyborna vec.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdáš se mi Audrey docela podobná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeej, to mě teda vůbec nepřijde, ale těší mě, že někomu ano! :D Děkuju :)

      Vymazat
  9. Ze zmíněných filmů jsem viděla zatím jen 'Ten kluk' a bylo to už dávno, ale líbil se mi (y) :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ah, Breakfast Club :) klasika.

    OdpovědětVymazat