pondělí 18. listopadu 2013

Kapustové karbanátky


Ingredience
1 menší kapusta (cca 350 g)
150 g ovesných vloček
30 g celozrnné špaldové mouky
3 stroužky česneku
1 menší cibule
sůl, pepř
majoránka
kmín
mouka/hraška na obalení

Postup
Kapustu rozebereme na listy a uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka. Uvařené listy rozsekáme nožem najemno. V troše kapustového vývaru uvaříme vločky s moukou na kaši a poté smícháme s nasekanou kapustou. Přidáme prolisovaný česnek, cibulku, sůl, pepř, kmín a majoránku a vše dobře propracujeme. Ze směsi pak tvarujeme karbanátky, které obalíme v hrašce či mouce a smažíme buď na oleji do zlatova, nebo je potřeme olejem a dáme péct do trouby (na 200° C). Podáváme s bramborem.

21 komentářů:

  1. To jsem už viděla na veganský boo kuchařce :) je to mnamka.

    OdpovědětSmazat
  2. Kapustové karbanátky jsem už jedla, ale ještě jsem je nedělala. Vyzkouším :)

    OdpovědětSmazat
  3. Mňamy, to musím vyzkoušet =) Děkuji!

    OdpovědětSmazat
  4. Vypadá to parádně! :) Hned bych si dala.

    OdpovědětSmazat
  5. Díky za další skvělý recept, o víkendu je vyzkoušíme :)

    OdpovědětSmazat
  6. Určitě vyzkouším, kapustu mám zrovna v lednici - tak už vím, jak skončí :) Díky za inspiraci! Eva

    OdpovědětSmazat
  7. Recept je super, určitě ho vyzkouším co nejdřív :) Ty fotky vypadají dokonale :)

    OdpovědětSmazat
  8. Snědla jsem půl plechu na posezení, tak jen ležím na gauču a nemožu se hýbat. Mňam mňam mňam mňam!

    OdpovědětSmazat
  9. Super recept, určitě vyzkouším :)

    OdpovědětSmazat
  10. Mám ráda zeleninové karbanátky. :3 Díky za recept. :)

    OdpovědětSmazat
  11. Vůbec se mi to nepovedlo :D. Moc vodnaté, vůbec mi to nedrželo po spolu. Příště snad uspěju lépe. Ale chuťově moc dobré.. děkuju .))

    OdpovědětSmazat
  12. Vyzkoušel jsem to a je to výborné, doporučuji.

    OdpovědětSmazat
  13. ahoj mohu se zeptat je lepsi je smazit nebo pect?:) diky!

    OdpovědětSmazat
  14. Dáváš jemně mleté vločky nebo celé? :)

    OdpovědětSmazat