1 menší kapusta (cca 350 g)
150 g ovesných vloček
30 g celozrnné špaldové mouky
3 stroužky česneku
1 menší cibule
sůl, pepř
majoránka
kmín
mouka/hraška na obalení
Postup
Kapustu rozebereme na listy a uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka. Uvařené listy rozsekáme nožem najemno. V troše kapustového vývaru uvaříme vločky s moukou na kaši a poté smícháme s nasekanou kapustou. Přidáme prolisovaný česnek, cibulku, sůl, pepř, kmín a majoránku a vše dobře propracujeme. Ze směsi pak tvarujeme karbanátky, které obalíme v hrašce či mouce a smažíme buď na oleji do zlatova, nebo je potřeme olejem a dáme péct do trouby (na 200° C). Podáváme s bramborem.
mňam!
OdpovědětVymazatvyzkouším :-)
OdpovědětVymazatto vypadá super :)
OdpovědětVymazatTo jsem už viděla na veganský boo kuchařce :) je to mnamka.
OdpovědětVymazatKapustové karbanátky jsem už jedla, ale ještě jsem je nedělala. Vyzkouším :)
OdpovědětVymazatMňamy, to musím vyzkoušet =) Děkuji!
OdpovědětVymazatVypadá to parádně! :) Hned bych si dala.
OdpovědětVymazatDíky za další skvělý recept, o víkendu je vyzkoušíme :)
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkouším, kapustu mám zrovna v lednici - tak už vím, jak skončí :) Díky za inspiraci! Eva
OdpovědětVymazatRecept je super, určitě ho vyzkouším co nejdřív :) Ty fotky vypadají dokonale :)
OdpovědětVymazatMňam!
OdpovědětVymazatSnědla jsem půl plechu na posezení, tak jen ležím na gauču a nemožu se hýbat. Mňam mňam mňam mňam!
OdpovědětVymazatSuper recept, určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatMám ráda zeleninové karbanátky. :3 Díky za recept. :)
OdpovědětVymazatVůbec se mi to nepovedlo :D. Moc vodnaté, vůbec mi to nedrželo po spolu. Příště snad uspěju lépe. Ale chuťově moc dobré.. děkuju .))
OdpovědětVymazatTak zkus víc mouky příště :)
VymazatVyzkoušel jsem to a je to výborné, doporučuji.
OdpovědětVymazatahoj mohu se zeptat je lepsi je smazit nebo pect?:) diky!
OdpovědětVymazatAhoj, já mám radši pečení :)
VymazatDáváš jemně mleté vločky nebo celé? :)
OdpovědětVymazatJemné :)
Vymazat