úterý 13. května 2014

Recenze: Veganfoods.cz (Seitan FIX, BIO tyčinka Protein, BIO zeleninové karbanátky)


Dnes vám představím tři produkty z e-shopu Veganfoods, které jsem ochutnala. Obchůdek veganfoods.cz je skvělá záležitost pro všechny, kteří rádi zkouší různé 100% rostlinné produkty. Veganfoods nabízí spoustu potravin, o kterých jsem nikdy neslyšela - skvěle tak doplňuje český trh. Já si sice na různé veganské "náhražky" nepotrpím, ale sem tam mi to nedá a něco vyzkouším :) A co jsem si z nabídky Veganfoods vybrala? 


Seitan FIX - link
Seitan FIX jsem chtěla už strašně dlouho zkusit, jelikož výroba domácího seitanu z mouky mi už dost lezla krkem. Byla jsem trochu skeptická, jestli se mi seitan podaří, jelikož jsem četla o někom, komu se rozpadal - což jsem hned po prvním použití Seitan FIXu nechápala, jelikož se s ním nádherně pracuje! Stačí smíchat trochu prášku s trochou vody, uhňácat těsto a máte připravený seitan o dvojnásobném objemu (tj. pokud dáte 50 g prášku a 50 ml vody, budete mít něco přes 100 g seitanu). Seitan ještě 20 minut povaříte v zeleninovém vývaru a můžete si pochutnávat. Extra snadné, extra rychlé a extra dobré! I když musím říct, že echt domácí seitan z mouky mi vyhovuje více svou konzistencí, ten ze seitan FIXu je takový hutnější, "gumovější", ale možná je to jen tím, že jsem na konzistenci toho domácího prostě zvyklá :) Vedle rychlosti a jednoduchosti má tento výrobek i skvělé nutriční hodnoty - 81 g bílkovin na 100 g prášku! A podíl sacharidů a tuků zanedbatelný. Skvělý nízkosacharidový a nízkotučný zdroj bílkovin. Za mě všechny palce nahoru!


BIO zeleninové karbanátky - link
Jako druhá položka mi v košíku přistály tyto zeleninové karbanátky obsahující pouze rostlinné bio potraviny. Jsou to první kupované zeleninové karbanátky, jaké jsem zkusila a vybrala jsem dobře. Nemají křupavou kůrčičku a jsou dost měkké (ke krájení ani nepotřebujete nůž), ale to mně vůbec nevadí. Chutnají skvěle!
Karbanátek jsem jen tak opekla na pánvi a jako přílohu si dala opečenou zeleninu s tofu ricottou a moc jsem si pochutnala. Jako příloha k bramborům a zelenině se dle mého hodí báječně, jak by chutnaly v burgeru těžko říct - ale dokážu si je tam představit se spoustou čerstvé zeleniny a hořčičným dresingem. 


BIO tyčinka Protein - link
O této tyčince nějak nevím, co napsat. Obsahuje samé zdravé věci v RAW a BIO kvalitě. Už název napovídá, že je plná bílkovin (jedna tyčinka o hmotnosti 70 g obsahuje 21 g bílkovin). Cena je dost vysoká, ale to se vzhledem ke složení a kvalitě dá očekávat. Chuťově byla dobrá, ale po přečtení složení jsem čekala větší bombu - mandlové máslo, pasta z datlí, agáve sirup..? Mňam! Měla jsem asi hold moc velké očekávání. Jsem ráda, že jsem jí mohla ochutnat, hodila se jako rychlá svačinka do kabelky, ale nevím, jestli bych po ní v obchodě sáhla znova. To si asi radši znova splácám domácí proteinové tyčinky, které mi chutnaly více.

25 komentářů:

  1. škoda že jako nevegan nemužu tyhle članky ocenit:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak tenhle komentář má vážně logiku :D

      Vymazat
    2. not sure if trolling or just really stupid.

      Vymazat
    3. Jn :D tak to nečti.

      Vymazat
    4. I konvenčně stravující se člověk může přeci taková jídla jíst...Naopak myslím, že Dewii takto rozšíří obzory i lidem, co o takových věcech neví.

      Vymazat
    5. Přesně tak! Já třeba také nejsem vegan a pravděpodobně nikdy nebudu, to ale neznamená, že tenhle blog není mou oblíbenou dávkou inspirace :) Veganské pokrmy jsou neskutečně chutné, občas je dobré si jídelníček zpestřit o nějakou alternativní potravinu.

      Vymazat
  2. na kolik tě takový nákup vyšel? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sice nejsem vegan a ani k žádnému jinému stylu stravování se nehlásím, ale často tyto věci zkouším a moc mi chutnají. Tyčinka na první pohled vypadá, že to bude chuťová bomba. Ale mám to stejně.. když moc očekávám, jsem pak zklamaná.
    Zeleninové karbanátky miluju, a všechny, které jsem zatím ochutnala, byly vynikající. Tyhle vypadají fajn, ale možná mám radši právě s kůrčičkou a křupavější :)
    Nicméně zajímavý e-shop, určitě se tam mrknu.

    OdpovědětVymazat
  4. Dewii, musím ti opravdu moc poděkovat za všechny tipy, recepty a články. Bez tebe bych asi ani nevěděla, že veganství existuje (:D), teď jsem ale přešla nedávno na veganskou stravu a tím se vyřešilo hodně mých zdravotních problémů, takže vážně jen díky! Samozřejmě to nedělám jen kvůli zdraví a uvědomuju si všechno špatný na tom, jak se ubližuje zvířatům. :(( Nevíš náhodou, jaké drahé kosmetické značky (Chanel, YSL apod.) netestují na zvířatech produkty? A kolik tě vyšel nákup? Díky :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez poštovného necelých 200,- a drahé kosmetické značky snad bez výjimky testují =/ Mrkni kdyžtak sem http://www.netestovanonazviratech.cz/

      Vymazat
  5. Tu tyčinku mám taky v plánu zkusit, najít veganskou proteinovku je fakt jako hledat jehlu v kupce sena -_- (teď jsem objevila dvě od Oskri, ale hodnoty nejsou až tak úžasné).
    Seitanu jsem nějak nepropadla, ale stejně mě zajímá, jak bude fungovat tenhle prášek. :D
    Tyhle karbanátky vidím prvně, vypadají dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud někdo nějaké dobré proteinové tyčinky znáte, podělte se prosím - chci je nakoupit příteli a ve zdravé výživě u nás jich mají vegan jen málo :/

      Vymazat
    2. Znám jenom tyhle http://www.bioobchod.cz/oskri-protein-tycinka-mandle-brusinky-53g/d-78878/, ještě mají kešu+brusinka, mandlová je lepší.. Chuťově jsou teda fakt super, ale pro chlapáka asi nic moc. :D

      Vymazat
  6. úplně jsi mě navnadila si z této stránky něco objednat!:) koukala jsem, že tam mají i veganskou čokoládu, takže to určitě zkusím

    OdpovědětVymazat
  7. Ten Seitan Fix mě dost zaujal. Můžu se zeptat kolik to tak přibližně stojí? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyplatí se vzít 1 kg za 143,- a z toho máš dvě kila seitanu :)

      Vymazat
  8. Ten seitan bych i zkusila, do domaciho se mi nechtelo, paradoxne- pravo kvuli tomu, aby se mi nerozpadl :)

    OdpovědětVymazat
  9. kdybych takové výrobky vyhledávala tak u mě tenhle eshop určitě vyhraje, protože na ně slyším samou chválu :)

    OdpovědětVymazat
  10. Velice mě zaujal seitan i karbanátky, takže je nejspíš někdy vyzkouším. Sice nejsem veganka (ani vegetariánka), ale ráda se stravuji zdravě a neméně ráda ochutnávám nové věci, proto děkuji za tipy. :-) Jen bych možná příště přihodila odkaz přímo na výrobky na stránkách eshopu, ať je čtenář nemusí vyhledávat. To je ale pouhý detail. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. mně se domácí seitan povedl nejlépe na první pokus, pak už měl pokaždé takovou gumovou konzistenci a to mi moc nechutnalo :/ právě proto přemýšlím o nějakém kupovaném..takže jak to tak vidím, asi udělám "menší" nákup ve veganfoods:D

    OdpovědětVymazat
  12. Já seitan z instantní pšeničné bílkoviny dělám doma pořád. Jím ho téměř denně a naprosto ho zbožňuju. Skvělé je, že to vyjde opravdu levně. Ze začátku jsem z toho byla zklamaná, protože když ho uděláte opravdu jen 1:1 voda a pšeničná bílkovina a uvaříte ve vodě nebo vývaru, tak je to opravdu taková guma :-/ Ale už jsem si recept poladila a zjistila jsem, jaký dát správný poměr ingrediencí a teď je to ta pravá lahůdka :-) Skvělá chuť i konzistence. Třeba můj oblíbený je tenhle recept: http://veganza.cz/index.php/ostatni/421-seitanove-madarske-klobasky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mohla bys mi prosim te rict, jak si ten seitan vyladila? :) Poprve kdyz jsem ho udelal, tak byl po uvareni takovy moc gumovy. Moc by me zajimalo, jestli by se dal udelat v podobne konzistenci, v jake se prodava v obchodech se zdravou vyzivou. Dekuju :)

      Vymazat
  13. můžu se zeptat? dostáváš tyhle potraviny zadarmo nebo to opravdu platíš? přijde mi, že vždycky až moc zdůrazňuješ, odkud to je :))

    OdpovědětVymazat
  14. Ten SeitanFix bude asi jen přebalené totéž, co se dá sehnat levněji (na zbozi.cz hledat "pšeničný protein" nebo "gluten"). Ale pořád levnější než mouka a hlavně rychlejší, už se to chystám nějaký čas vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat