sobota 30. srpna 2014

August random

Zdravím!
Srpen je za námi (a dle všeho i hezké počasí) a zatímco školáci hudrují nad koncem prázdnin, mě nechává začátek září co se týče školy klidnou. A ne, překvapivě to není tím, že jako vysokoškolačka do školy prvního září nemusím. Ono do té školy totiž nemusím a nepůjdu vůbec (čekám příval komentářů jaká je to škoda, jak budu litovat a jak si ničím budoucnost :D). S myšlenkou nechat školy jsem si pohrávala už od prosince minulého roku, kdy mi čím dál tím více bylo jasné, že se v budoucnu nechci dát tímto směrem. Přesto jsem ve škole zůstala nadále, jelikož jsem si říkala, že to mám za pár...a hlavně jsem byla moc velká posera. Nehodlám tu teď psát předlouhý článek s obhajobou na téma "Proč jsem nechala školy". Neříkám, že není možné, že jednou budu litovat. Ale rozmýšlela jsem se dlouho a události tohoto léta mě přesvědčili, že půjdu svou cestou za tím, co opravdu chci dělat. Došlo mi, že jediné důvody, proč bych šla zpátky do školy je strach a rodiče. Věděla jsem, že rodiče z toho nebudou nadšení a bála jsem se, že mi to prostě nevyjde - že to, co chci dělat nebude ostatní zajímat. Ale mám jistou práci, která mě baví, pracuji s fajn lidmi a kde jsou za mě rádi, i když nejsem vyučená v oboru. Zároveň jsem v Praze teprve chvilku a už se mi naskytlo několik příležitostí, zajímavých nabídek spolupráce, že bych potřebovala aspoň dvě dvojče, abych se mohla tomu všemu věnovat. Na něco z toho jsem kývla a v září bychom na tom měli pracovat. Už se strašně těším! Zároveň je spousta dalších věcí, co chci dělat sama. Na podzim bych si chtěla udělat výživový kurz a konečně moci začít lidem radit pod štítem certifikace. Následovat by měl trenérský kurz. A něco se bude dít i s tímto blogem :)) Momentálně se však nejvíce těším na nastěhování do nového bytu. Jsme z něj s přítelem oba hrozně nadšení! Nejen samotný byt, ale i jeho okolí je úžasné - hned před naším secesním baráčkem je park a kousek od něj je prodejna Country life a restaurace Dhaba beas, do které jsme momentálně pobláznění :)
A nějaké další novinky ze srpna? No, mám například konečně barevné tetování - rukáv se mi už začíná vybarvovat. Také jsem se stala oficiální modelkou Suicide Angels. A v rámci SA jsem se zúčastnila natáčení jednoho dílu Drive. Takže v září checkujte Óčko TV :))
A to by bylo pro dnešek tak nějak vše, já běžím na Harleys days :)) 


Dárečky od Lifefoodu a Gym radia :))

Jeden menší oběd v Puru :D tabouleh, hummus, baba ghanoush, fazolová směs
a sushi :))

Jedna pracovní sobota u mých rodičů :)

Fotíme dortík :)

Ospalá gym selfie

A selfie před natáčením pro Drive :D

Čekání až přijdeme na řadu (video :))

Bydlíme až úplně nahoře, barák bez výtahu...to bude zadeček! :D

Nedělní houpání ve Stromovce aka konečně mám fotku, jak se směje! :D

První zkouška Dhaba Beas v ulici Na Poříčí :)



V pondělí jsme si dali oba trochu off od práce a šli krmit kachničky! :D

Můj nejoblíbenější protein a nová máslíčka z Bioden ♥♥

Můj první polenta cake! :))
Jaký byl váš srpen? :)

29 komentářů:

  1. Není důležité co nám na naše rozhodnutí říkají druzí, důležité je jak to cítíme my sami!!!
    Přeji hodně štěstí v novém bydlení a taky ten správný vítr do plachet při cestě za splněnými sny :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ach. Praha. Konečně Tě budu potkávat! Opatruj se. ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Držím palce, pretože dôležité je čo chceš ty a nie druhí. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem nechala školy rok před ukončením (z mnoha důvodů), bohužel jsem se opět nechala přesvědčit, že školu potřebuju a zase studuju. Přeju ti, ať máš hodně štěstí a hlavně cílevědomosti a životní síly jít si za svými sny. Je to jenom o tom. Já tu sílu nemám, zatím. Ale takoví lidi jako ty jsou mi inspirací se zase postavit na vlastní nohy. Dík, přeju krásnej den, Toruviel

    OdpovědětVymazat
  5. V tomhle rozhodnutí ti moc fandím a držím pěsti! Já šla taky za hlasem svého srdce a jsem strašně ráda, i když už jsem starší ročník. Ty jsi mladá tak do toho jdi po hlavě i za cenu, že prostě školu nedoděláš. Dělej to, co tě baví protože to bude hodně znát na výsledku tvojí práce. PS: a postavičku máš tedy luxusní! Hodně štěstí přeju.

    OdpovědětVymazat
  6. Včera jsem tě viděla v Palladiu v HM. :) Strašně ti to slušelo. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dewii, já náhodou takovým rozhodnutím fandím :) Myslím, že pokud cítíš, že je to správné rozhodnutí a nechala sis na rozmyšlenou poměrně dlouhý čas a jen tě to utvrzovalo v tom, co udělat, tak je pak dobrý směr. Lidi se často bojí taková rozhodnutí udělat, a proto pak nejspíš přichází takové reakce, jak píšeš. Ale je to tvůj život a ty ho budeš žít. Takže ti přeju hodně štěstí a nadšení do všeho, do čeho se pustíš :)

    OdpovědětVymazat
  8. hezké fotky a držím palce ať se ti vše daří :)
    PS:kachny by se chlebem krmit neměly (http://www.birminghammail.co.uk/news/local-news/rspb-warn-dont-feed-the-ducks-406631)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc ti to, že jsi sekla s výškou a věnuješ se něčemu, co tě baví přeju.
    Zlepšilo mi to náladu, letos mě čeká maturita na gymplu a pak snad VŠ..Nelíbí se mi ale jak je to všechno nalajnovaný a mám radost, když se člověk na výšku, která ho nebaví a nenaplňuje radši vysere.

    OdpovědětVymazat
  10. Dewii, i já Tě jednou s přítelem potkala v Plzni na nádraží a jsi fakt kočka :) No a jinak super fotky, postava...atd.

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné shrnutí Kájo, škoda, že mě se nenaskytla (tady u nás v prdělákově) žádná jakákoli nabídka,takže jsem jedna z těch, které jdou s nechutí dostudovat 3. ročník Bc., oboru, který mi nikde nic moc nedá a ani příležitosti...ani nedokážu vyjádřit, jak šíííleně MOC ti závidím, určitě jsi se rozhodla správně,já na tvém místě bych také šla...a strašně ti přeju,ať ti vyjde vše,co budeš mít a máš v plánu!:-*
    Snad se to jednou poštěstí i mě, získat práci, která mě bude aspoň trochu!! bavit, naplňovat...bude mi prostě koníčkem, zálibou zároveň..
    A fotečky úžasné, byldení zdá se krásné (ač bych do Prahy nešla ani za zlatý prase:DD) a vy dva jste prostě kouzelní! Ať se daří! :-*
    Lucka

    changelucylife.blogspot.cz

    PS: Mohu se zeptat, kde je ta prodejna CL? Chodím v Praze pravidelně nakupovat do dvou,jestli je nějaká šnace tě třeba někdy (někde) potkat:)))

    OdpovědětVymazat
  12. Jako absolvent humanitního směru VŠ ti mohu říci, že jsi o nic nepřišla...Já hledám práci skoro rok, ne příliš úspěšně a stejně jsem skončila ve fabrice, kde stačí mít ZŠ.. :/ Pokud máš práci, která tě baví, tak je dobře, že jsi tak učinila, ostatně školu si můžeš dodělat vždy, třeba dálkově ;)

    OdpovědětVymazat
  13. proc vlastne na konci clanku pokladas otazku, kdyz te nezajima co ctenari odpovi/co rikaji? Proc neodpovidas v na komentare, ktere obsahuji tazaci vetu? Tohle neber utocne, jen me to zajima. Marketa

    OdpovědětVymazat
  14. Jak často cvičíš??

    OdpovědětVymazat
  15. Vy ste taký chutný pár :) Krásne fotografie ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Googlila som recenzie na Zajíci v krabici, a tak som sa dostala až sem. :D

    Veľmi sa mi páči tvoj názor na vysoké školy. Momentálne mám po strednej, a hľadám si prácu. Zatiaľ síce nič moc, ale štvú ma tie názory, že bez VŠ budem musieť stále len postávať vo fabrike, a tak. Prečo? Poznám niekoľko úspešných, alebo aspoň šťastných ľudí, ktorí sa na VŠ ani nepokúšali ísť, a majú sa super. Alebo nejakú VŠ majú vyštudovanú, a je im doslova k ničomu. Navyše, každá práca hľadá potenciálnych zamestnancov s titulom, ktorý sa hodí na tú prácu... už určite ma zamestnajú ako IT technika, keď mám titul z práva. :D :D Niektorí ľudia majú proste ružové okuliare a myslia si, že keď máš titul, máš dvere otvorené. Tak to sotva.
    Navyše, niekomu proste ide lepšie praktické učenie, než teoretické bifľovanie, tak prečo by sa mal nasilu trápiť, len kvôli predsudku, že bez VŠ bude bezdomovec? Mne napríklad robilo dosť problémy pripravovať sa len na maturitné skúšky.
    Držím ti palce v tvojom živote, aj keď som ťa "spoznala" len pred pár minútami. Mimochodom, máš aj dobrý hudobný vkus, a ráta sa mi aj to, že máš králička, pretože toto zvieratko milujem. :3

    Rowena
    Feeling Hoppy

    OdpovědětVymazat
  17. v Dhaba beas som bola dnes uplne prvý krát a jedlo mi tam moc chutilo :) závidím ti že to máš tak blízko, ja by som tam bola stále....:D držím palce , ak máš iné možnosti je zbytočné aby si strácala čas v škole ktorá ťa nebaví alebo nenapĺna..:) držím palce

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, v tvém rozhodnutí ti moc fandím! Dělej to, co miluješ, nějakej papír ze školy k tomu není potřeba.

    OdpovědětVymazat
  19. Myslím, že jsi učinila dobré rozhodnutí, studuji na zču téměř totéž, ale zkrátka..člověk to studuje hlavně kvůli zájmu, ale to uplatnění pak moc není :)
    V té restauraci to má rozhodně lepší vyhlídky do budoucna..hodně štěstí, třeba se tam někdy vypravím na výlet něco ochutnat:)

    OdpovědětVymazat
  20. Ty dvě písmenka, ke kterým ti chyběl už rok, ti zase moc chybět nebudou, když se chceš živit úplně něčím jiným ;) Já třeba zase VŠ studuji proto, že jsem si zvolila, to co chci (ne kvůli titulu jako většina) - učit děti a už mám i malé zájemce na kreslení, kteří chtějí chodit na kroužek :D a začaly mě zajímat i jiné obory, takže si pohrávám s myšlenkou, že bych si vystudovala další VŠ... každý má své sny ;) tak směle do toho :) těším se na další články :)
    P.S: vyzkoušela jsem na svůj svátek tvůj "vylepšený" mrkvový dort a byl výborný! Děkuji za recept :)

    OdpovědětVymazat
  21. Rozhodně fandím. Já si za půl roku splnila všechny sny, které jsem měla na brzkou budoucnost a plním si aktuálně poslední a nové. A jsem zatraceně ráda, že jsem na tu nástavbu nešla...( ne, že bych to měla sama v plánu, ale lidi mě tlačili). Proč trávit čas školou, která tě prostě nenaplňuje tak, jak by měla...proč ztrácet čas. Je třeba žít tím, co je teď, tedy aspoň pro mě je to důležité :)

    OdpovědětVymazat
  22. Něco mi říká, že ses rozhodla dobře. Teď máš jedinečnou a neopakovatelnou příležitost udělat něco, za rok by to třeba nebylo vůbec možné. Sleduji Tě poměrně dlouho, mám dceru ve Tvém věku, taky veganku. Pochopila bych ji, kdyby se rozhodla nechat školy, z jakéhokoliv důvodu. . Rozhodla ses pro to, co tě baví a já ti přeji hodně, hoodně štěstí
    Tinaponik

    OdpovědětVymazat
  23. Veľmi ti fandím a držím palce, choď si za tým, čo naozaj chceš, je to predsa tvoj život :-)

    OdpovědětVymazat
  24. jo a diky za tip čoko proteinu :) bude muj první :D mej se :)

    OdpovědětVymazat
  25. A víš co Dewi? Myslím, že jsi udělala dobře. Fandím ti! Pamatuji si tě ještě z gymplu a tvůj blog sleduju od počátku. Jsi neskutečně inspirativní osoba :-)

    OdpovědětVymazat
  26. A jak reagovali rodičře?:D

    OdpovědětVymazat
  27. samé supr zprávy. Držím palce, ať se vše co plánuješ vydaří ;)

    OdpovědětVymazat
  28. ahoj, mohla by si urobit prispevok o tom co pouzivas na vlasy ? diiik

    OdpovědětVymazat
  29. Taky bych to brala. :)

    OdpovědětVymazat