500 g brambor
300 g mrkve
50-100 ml rostlinného mléka
špetka drceného kmínu
špetka sůl
Postup
Brambory a mrkve oškrábeme a nakrájíme na malé kostky. V hrnci dáme vařit vodu, do které přihodíme špetku soli a drceného kmínu. Přihodíme brambory a mrkev a vaříme do změknutí. Poté odlijeme vývar, přilijeme trochu rostlinného mléka a směs rozmixujeme na kaši. Dle potřeby přiléváme více rostlinného mléka (lze použít i vývar z vaření či rostlinnou smetanu). Podáváme s čerstvými bylinkami.
Poznámky
Na bramborovou kaši jsem si nikdy nepotrpěla, ale tahle mě dostala! Krásně krémová chuť i bez másla či smetany. Poprvé jsem jí vyzkoušela s karbanátky z červené čočky, ale k těm tak nesedla jako k tempehu natural či seitanu natural (obojí bylo podomácku namarinované).
Já ji dělala uplně stejně jen místo kmínu ochutila provensálskýma bylinkama a též to bylo dobré.. :)
OdpovědětVymazatTak takový oběd bych si nechala líbit, vypadá lákavě :)
OdpovědětVymazatNápadité, určitě to (nebo podobnou kaši) někdy vyzkouším :) jinak já klasickou brambrvou kaši miluju. (Ještě když se navrch dá smažená cibulka, no já bych vrněla blahem.... :D)
OdpovědětVymazatJůů to musí být dobré, protože miluju všechny mrkvové věci :D A na karbanátky z červené vločky se taky chystám :) Dělala jsi je na pánvičce nebo v troubě?
OdpovědětVymazathttp://fitlucy.blogspot.cz/
A ještě lepší je s rozmarýnem :)
OdpovědětVymazatTy karbanátky ale vypadají dokonale! Až jsem si z toho, teď v noci, uslintla na klávesnici :D jsem si jistá že tahle žádost je tu psaná často, ale nechtěla bys přidat recept, prosím? S veganskou stravou teprve začínám, proto mi tvůj blog náramně pomáhá, je vidět že se vyznáš a děkuji ti za něj :)
OdpovědětVymazatMěj se moc krásně
Eva
Jééé to je tip na super mňamku, úplně se mi sbíhají sliny! :)
OdpovědětVymazatna kaše teda moc nejsem, ale vypadá dost lákavě:) a obzvlášť ta druhá fotka se povedla
OdpovědětVymazatVyzerá neskutočne dobre, určite ju vyskúšam :3
OdpovědětVymazatjá chcíííí recept na ty karboše! :-D Anče :-)
OdpovědětVymazatúúúžasné fotky, úžasné jídlo, musím vyzkoušet!! :) ještě nemám nic zítra k obědu... hmm
OdpovědětVymazathttp://suninscotlandplease.blogspot.com/
Ahoj je mi 14 let a ráda bych se stala vegetariánkou (postupem času přešla na veganství) ale jak to mám vysvětlit rodičům? Budu moc vděčná za odpověď :)
OdpovědětVymazatdlouhonebylo žadne diy nebo normální článek pro nás nevegany a nesportovce:(
OdpovědětVymazatDíky za inspiraci! Už vím, o co se dnes pokusím! ♥♥♥
OdpovědětVymazatKaši si dělám často, ale až po tvém článku mě napadlo do ní přidat i tu mrkev a je fakt, že je parádní, takže díky za inspiraci :)
OdpovědětVymazatDíky za inspiraci, už vím co bude zítra na oběd :)
OdpovědětVymazat