neděle 24. srpna 2014

Bramborovo-mrkvová kaše



Ingredience (3 porce)
500 g brambor
300 g mrkve
50-100 ml rostlinného mléka
špetka drceného kmínu
špetka sůl

Postup
Brambory a mrkve oškrábeme a nakrájíme na malé kostky. V hrnci dáme vařit vodu, do které přihodíme špetku soli a drceného kmínu. Přihodíme brambory a mrkev a vaříme do změknutí. Poté odlijeme vývar, přilijeme trochu rostlinného mléka a směs rozmixujeme na kaši. Dle potřeby přiléváme více rostlinného mléka (lze použít i vývar z vaření či rostlinnou smetanu). Podáváme s čerstvými bylinkami. 

Poznámky
Na bramborovou kaši jsem si nikdy nepotrpěla, ale tahle mě dostala! Krásně krémová chuť i bez másla či smetany. Poprvé jsem jí vyzkoušela s karbanátky z červené čočky, ale k těm tak nesedla jako k tempehu natural či seitanu natural (obojí bylo podomácku namarinované). 

16 komentářů:

  1. Já ji dělala uplně stejně jen místo kmínu ochutila provensálskýma bylinkama a též to bylo dobré.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak takový oběd bych si nechala líbit, vypadá lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nápadité, určitě to (nebo podobnou kaši) někdy vyzkouším :) jinak já klasickou brambrvou kaši miluju. (Ještě když se navrch dá smažená cibulka, no já bych vrněla blahem.... :D)

    OdpovědětVymazat
  4. Jůů to musí být dobré, protože miluju všechny mrkvové věci :D A na karbanátky z červené vločky se taky chystám :) Dělala jsi je na pánvičce nebo v troubě?
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. A ještě lepší je s rozmarýnem :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty karbanátky ale vypadají dokonale! Až jsem si z toho, teď v noci, uslintla na klávesnici :D jsem si jistá že tahle žádost je tu psaná často, ale nechtěla bys přidat recept, prosím? S veganskou stravou teprve začínám, proto mi tvůj blog náramně pomáhá, je vidět že se vyznáš a děkuji ti za něj :)

    Měj se moc krásně

    Eva

    OdpovědětVymazat
  7. Jééé to je tip na super mňamku, úplně se mi sbíhají sliny! :)

    OdpovědětVymazat
  8. na kaše teda moc nejsem, ale vypadá dost lákavě:) a obzvlášť ta druhá fotka se povedla

    OdpovědětVymazat
  9. Vyzerá neskutočne dobre, určite ju vyskúšam :3

    OdpovědětVymazat
  10. já chcíííí recept na ty karboše! :-D Anče :-)

    OdpovědětVymazat
  11. úúúžasné fotky, úžasné jídlo, musím vyzkoušet!! :) ještě nemám nic zítra k obědu... hmm

    http://suninscotlandplease.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj je mi 14 let a ráda bych se stala vegetariánkou (postupem času přešla na veganství) ale jak to mám vysvětlit rodičům? Budu moc vděčná za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  13. dlouhonebylo žadne diy nebo normální článek pro nás nevegany a nesportovce:(

    OdpovědětVymazat
  14. Díky za inspiraci! Už vím, o co se dnes pokusím! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  15. Kaši si dělám často, ale až po tvém článku mě napadlo do ní přidat i tu mrkev a je fakt, že je parádní, takže díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  16. Díky za inspiraci, už vím co bude zítra na oběd :)

    OdpovědětVymazat