čtvrtek 1. listopadu 2012

Happy vegan day!!


Dnes slaví všichni, co se rozhodli nepodílet se na utrpení zvířat. Na 1.listopadu připadá svátek Světový veganský den. 

Historie
To proto, že právě před 66 lety se v Anglii sešla hrstka důsledných vegetariánů, kteří chtěli vyjádřit svůj specifický stravovací a názorový rámec a vynalezli slovo vegan. Od té doby se vegany staly statisíce lidí po celém světě a právě v Británii, stejně jako v kulturně blízkých USA, je veganů nejvíce. Mnozí z veganů, kteří Vegan society založili, již opustili tento svět, ale své poselství předali mnoha dalším, kteří v jejich stopách pokračují. (vegan.web-stranky.cz)

Kde můžete oslavit veganský den? (odkazy na události na fb)

4 komentáře:

  1. tak milk is murder to už mi přijde opravdu hodně hodně přehnaný... at si každej žere co chce ale nemusí o tom všude mluvit, dělat si z toho svátky atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Preco hned tak agresivne? Ja som si myslela, ze ten obrazok je len karikatura, vtip, sranda, ironia...rovnako ako ten roztomily graf the hardest part of being a vegan...alebo zeby to nebol vtip, ale realita?

      Vymazat
    2. Milk is murder není přehnaný ani trošku. Najdi si fakta o výrobě mléka. Bohužel, kráva je jen stroj na mléko, které když přestane dojit, jde do hambáčů. Její tele je nechtěný vedlejší efekt, které po uměle vyvolané chudokrevnosti putuje na stoly drahých restaurací jako jemné světlé telecí.

      Vymazat
  2. Tenhle článek je nejvíc super!! (že by víc než randomy? :D ) a obrázky mě nejvíc pobavily :) .
    Jenom tě nemám ráda za tu písničku Vegan style, protože sem si jí jednou pustila a od tý doby musim pořád dokola, i když je děsná :D . A ještě mi zní v hlavě "No, they don´t, no,..." :D

    OdpovědětVymazat