Ingredience (na 24 ks)
1/2 hrnku hladké pšeničné mouky1/2 hrnku celozrnné mouky
1/4 hrnku přírodního cukru s třtinovou melasou
2/3 hrnku rostlinného mléka (já měla lískooříškové)
2 lžíce vanilkového pudingu v prášku
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička jedlé sody
1 lžička jablečného octu
2 lžíce oleje
1/8 lžičky soli
3-4 jahody
trocha namletých mandlí na ozdobu
Postup
Troubu předehřejeme na 180° C. Plech na muffinky (na 24 ks) vymažeme olejem. Jahody omyjeme a nakrájíme na 24 menších kostiček.
V míse smícháme oba druhy mouky, cukr, vanilkový puding v prášku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Přilijeme mléko (možná bude stačit trochu méně než 2/3 hrnku), jablečný ocet a olej a vše pečlivě promícháme. Těstem naplníme formu na muffiny a navrch každého muffinku dáme kostičku jahody a posypeme namletými mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut.
Páni to musím zkusit..vypadají úžasně:)
OdpovědětVymazathttp://ina-tina.blogspot.cz/
Rozhodně vyzkouším! Moc se Ti povedly! ;-)
OdpovědětVymazatVypadají moc pěkně :)
OdpovědětVymazatAch, ja miluji tvé recepty. Vypadají všechny tak dobře. :)
OdpovědětVymazatJé, zrovna mám doma hodně jahod. :))
OdpovědětVymazat