sobota 18. května 2013

Yesterday you said tomorrow.


Já a sport? Z hodin tělesné výchovy jsem se snažila omlouvat tak často, jak to jen šlo a míčové hry byly mým největším nepřítelem. Mimo školu jsem ale už od dětství milovala jízdu na kole a také jsem navštěvovala několik pohybových kroužků - všechny taneční. Začala jsem někdy v druhé třídě scénickým tancem, asi ve 12ti letech jsem přesedlala na aerobic, poté jsem zkoušela hip hop a dva roky dozadu jsem navštěvovala taneční seminář, kde jsme každou hodinu zkoušeli jiný druh tance - zumbu, břišní tanec, flirt dance, pachangu,... :) No a minulé léto jsem navštěvovala lekce zumby, která mě moc bavila, jen jsem se ještě nedokopala k tomu, abych je začala navštěvovat i v Plzni :D
Cvičení jsem se také od nějakých 14 let věnovala doma - většinou jsem měla několika týdenní či měsíční intervaly, kdy jsem byla cvičením posedlá a naopak zase byly časy, kdy jsem nedělala vůbec nic. Doma jsem skákala přes švihadlo, jezdila na rotopedu (máme doma slušnou cvičební výbavu, maminku to stejně jako mě sem tam chytne a cvičí jako divá :D) nebo cvičila podle různých videí. V Plzni mi už zůstala jen ta videa, jelikož rotoped je u rodičů a ze skákání přes švihadlo by asi moji sousedi neměli moc radost (ony stačí některé cviky z videí).
A podle jakých videí a trenérů tedy cvičím? :)

TRENÉŘI A VIDEA
Jillian Michaels
První trenérka, se kterou jsem začala cvičit minulé léto je Jillian. Jako první jsem zkoušela její program Body revolution, což beru jako osudovou chybu - nedávala jsem to, nebavilo mě to a byla jsem opravdu šťastná, když mi stěhování od rodičů (= asi 2 týdny bez internetu a bez přístupu k videím) cvičení překazilo.
Podruhé jsem letos v lednu zkusila 30 day shred, který mi sedl víc (pro začátečníky ideální). Druhý level je sice velké utrpení, ale třetí jsem si zamilovala natolik, že se mi tento program vůbec nechtělo opouštět! Takže pokud necvičíte, chcete začít a chtěli byste vyzkoušet Jillian, 30 day shred můžu určitě doporučit :)
Ripped in 30 je ideální pokračování po 30 day shred, první level je circa na úrovni (možná o malinko těžší) posledního v 30 day shred. Nejhorší mi přišel 3 level.
Po Ripped in 30 jsem vyzkoušela No more trouble zones, které se hned stalo mým oblíbeným a určitě se k němu budu často vracet. Trvá necelou hodinu během které procvičíte všechny problematické části těla :)
A jelikož jsem si slíbila více se při cvičení zaměřit na zadek a nohy začala jsem cvičit Killer Buns&Thighs. Zatím jsem v prvním levelu a jsem velmi spokojená. Sedly mi všechny cviky (vyjma jednoho), cvičení rychle utíká (má okolo 40 minut) a každý level si můžete cvičit tak dlouho, dokud vám nepřijde jednoduchý a nebudete se cítit připravený na další.
Jak mě nadchlo Killer Buns&Thighs, tak mě zklamalo Six weeks six pack - na tenhle program jsem se těšila už když jsem cvičila 30 day shred. Hodlám ho ale po dokončení Killer Buns&Thighs zkusit znova, tak uvidíme :)

Cassey Ho 
Tahle slečna mi není moc sympatická, ale její videa mě bavila, když jsem s cvičením začínala. Nejraději jsem měla Victoria Secret Model Ab WorkoutWhat Makes You Bootyful Butt ChallengePOP Pilates: Slimmer Inner Thighs & Runner's CalvesPOP Pilates: Stretching for Flexibility! (Full 10 min). Nedávno jsem od ní zkoušela Kill That Muffin Top for Beginners  a Sculpted Back Pilates Workout a minimálně ten muffin top mohu doporučit. 
Pokud ale nemáte rádi přehnaně cute a pisklavý holky, tak ty videa radši ani neotvírejte :D

Oldschool elasťák :D
Od pana elasťáka mám ráda jak 8 minute Stretch8 minute ABS, 8 minute Arms, tak i 8 minute Buns (všechna k nalezení na youtube - stačí zadat 8 min ABS/Arms/... a najít chlápka v pruhovaných či modrobílých "plavkách":D). Cvičení 8 min ABS je moje snad nejoblíbenější video vůbec.

Rebecca Louise
Rebeccu jsem si dost oblíbila v poslední době. Ráda od ní cvičím XHIT Sexy Back Workout a How to Get Legs like Jennifer Lawrence. Dál jsem od ní zkoušela Intense Ab Workout a Six Pack Abs, ale tato video se mi tak nelíbila jako první dvě jmenovaná. 

Další videa, podle kterých cvičím:
Ruce Get Madonna's Arms With This 10-Minute Workout
Břicho8 Min Abs Workout - how to have six pack (na youtube najdete více levelů), Ab Ripper X (PX90)Bob Harper Beginner's Weight Loss Transformation Bonus Abs 12 min
Muffin top -Adios Love Handles Bye Bye Muffin Top

TÝDENNÍ ROZPISY
→ ZAČÁTEK 

Pondělí 28.1.: 30 days shred level I, POP Pilates: Thighs&Runner's Calves, Tiffany: Hot Body Warm Up, Victoria Secret model Ab workout

Úterý 29.1.: 30 days shred level I, POP Pilates: Stretching for flexibility, Posilování zadku a břicha (5 minut)

Středa 30.1.: 30 days shred level I

Čtvrtek 31.1.: ------

Pátek 1.2.: 30 days shred level I

Sobota 2.2.: 30 days shred level I, 8 min ABS

Neděle 3.2.: 30 days shred level I, Ultimate stretching routine, Posilko břicho+zadek+stehna (5 min)

→ PRŮBĚH 

Pondělí 25.3.: Ripped in 30 week 1, 8 min ABS

Úterý 26.3.: Ripped in 30 week 1, 8 min ABS, 8 min Buns

Středa 27.3.: Ripped in 30 week 1, 8 min ABS, Extreme Six Pack Abs Workout

Čtvrtek 28.3.: Ripped in 30 week 1, 8 min ABS, 8 min Buns

Pátek 29.3.: Ripped in 30 week 1, 15 Minute Intense Sexy Bikini ABS Workout, 50 x basic crunch, 50 x squats, 50 x toe touches

Sobota 30.3.: --------

Neděle 31.3.: 8 min Stretch, 8 min ABS

→ SOUČASNOST 

Pondělí 6.5.: 5 minute Cardio Warm Up (Jillian), Sculpted Back Pilates Workout for Beginners, Butt Lift Pilates Workout for Beginners, Bob Harper Beginner's Weight Loss Transformation Bonus Abs

Úterý 7.5.: Killer Buns & Thighs level 1, 8 min ABS

Středa 8.5.: Killer Buns & Thighs level 1, 8 min ABS

Čtvrtek 9.5.: 8 min Stretch, Bob Harper Beginner's Weight Loss Transformation Bonus Abs, Six Pack Abs (XHIT)

Pátek 10.5.: Killer Buns & Thighs level 1, 8 min ABS

Sobota 11.5.: Killer Buns & Thighs level 1, 8 min ABS

Neděle 12.5.: Six weeks six pack level 1, Lift & Tone Booty Routine With Katrina 


Videí jsem samozřejmě zkoušela víc, ale uvádím zde jen ta, která mě zaujala a cvičila jsem je vícekrát než jednou.

Vypěstovat si návyk na cvičení trvá celkem dlouho. Kdyby jste se mě ještě před měsícem zeptali, jestli se každý den těším, až si půjdu zacvičit, tak by má odpověď kladná nebyla (samozřejmě některé dny jsem se těšila, ale převaha byla těch kdy jsem se musela přemlouvat). Většinou jsem se sama sebe ptala, jestli opravdu dnes "musím" a první minuty cvičení posílala Jillian či jinou trenérku/a do horoucích pekel. Ale ten pocit cvičení? K nezaplacení! A co teprve ty výsledky. Díky tomu jsem ve cvičení pokračovala a dny, kdy se na cvičení těším převážili dny, kdy je tomu naopak.

12 komentářů:

  1. Super článek, hrozně jsem na něj těšila. Jill je super a Cassey jsem objevila nedavno a nemůžu se na ní prostě dívat :D. Už mám staženo ripped in 30, takže se na to hned po docvičení 30DS vrhnu. První půlku cvičení taky občas nadávám, ale po té polovině mě to začne bavit a když to končí, tak si hledám ještě něco. Jinak to cvičení na břicho (Bob Harper) je strašně super a cvičím ho denně:). Našla jsem ho díky tobě.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem začínala s Jill a její cvičení mám ráda doteď. Od Boba jsem si nejvíc oblíbila Ultimate cardio a Yoga for the warrior je taky moc fajn nejen na protažení.
    A na Cassey mám vyloženě alergii, i kdyby byla její cvičení jakkoliv zázračná já nesnáším její hlas a tu hroznou přeslazenost. :D
    A díky za tip na Rebeccu, dívala jsem se i na nějaká další videa a myslím, že jí dneska zkusím. :)
    Jinak jak píšeš na konci, láska ke cvičení je třeba pěstovat delší dobu, i já se musím často docela přemlouvat, ale ten pocit pak, že jsem se na to nevykašlala a něco pro sebe udělala, je k nezaplacení. :)
    Takové motivující články mám moc ráda. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle článek přišel přesně včas !:) Snad 2 roky jsem se vůbec nehejbala, tělocvik mám omluvený na celý rok :D Před týdnem se ve mě něco zlomilo a já už od pondělí každý den cvičím 30DS a cca měsíc se snažím měnit stravu na veganskou:) Vím, že to nezní nic moc, ale pro mě je to neuvěřitelný pokrok :D
    P.S. Pokud tě zítra někde před koncertem potkám a překonám stud, tak bych se tě na pár věcí ohledně veganství poptala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsme se asi minuli? Škoda :)

      Vymazat
    2. Neminuli, jen jsem tě nechtěla otravovat, když jsem viděla, že jdeš s partou :) :D

      Vymazat
  4. tiež som začínala cvičiť s Jillian, teraz si ju občas dávam keď sa mi nechce nič iné, no väčšinou už len Zuzka Light,Shaun T. a Cassie :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dny převážily, cviky mi sedly... Shoda podmětu s přísudkem. :)

    OdpovědětVymazat
  6. já začala s Jill 30DS před 12.ti dny a rozhodla jsem se zatím pokračovat v lekci č. 1 (nejsem žádná hubenice, ale kondičku nemám zase tak špatnou jak by se mohlo na první pohled zdát,... ALE), vzhledem k tomu, že mě lekce č. 2 naprosto vyděsila :D, doufám, že když budu poctivě ten týden navíc makat tak ta dvojka pro mě nebude zase takové utrpení (asi bude jí vím :D, ale tak co člověk musí být trochu masochista a mít sebedestruktivní sklony jinak to se cvičením moc daleko nedotáhne), každopádně, když koukám na to mini video chce se mi brečet :D... vypadá to jak kdyby Jill řvala na mě :DDDD

    OdpovědětVymazat
  7. pana elasťáka jsem si díky tobě moc oblíbila! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, chcela by som sa spýtať ohladom Cassey. Videla som že ma spravený kalendar s cvičením. Máš s ním skusenosť? Čo nan hovoríš? Je dobre ho dodržiavať? Alebo radšej skusiť iný rozvrh cvičenia?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, zkušenost mám, pro začátečníky jsou její workout v pohodě, pokud přežiješ její hlas :))

      Vymazat