pátek 12. července 2013

Banánová zmrzlina


Ingredience
První - základní
2 hodně zralé banány

Druhá - krémová
2 hodně zralé banány
3 lžíce rostlinného mléka či smetany, nebo sójový jogurt

Třetí - (krémová) s příchutí (s oříšky, čokoládou, arašídy, apod.)
2 hodně zralé banány
Kakaový prášek/arašídové máslo/kousky čokolády/nasekané oříšky/vanilka/skořice...
(3 lžíce rostlinného mléka či smetany, nebo sójový jogurt)

Postup
První 
Banán nakrájíme na kolečka a dáme na 2 až 3 hodiny do mrazáku. Poté vytáhneme a v mixéru se silným výkonem rozmixujeme dohladka. Servírujeme samotné, se strouhanou čokoládou, oříšky...

Druhá
Banán nakrájíme na kolečka a dáme na 2 až 3 hodiny do mrazáku. Poté vytáhneme, dáme do mixéru, přilijeme tekutinu a rozmixujeme dohladka. Servírujeme samotné, se strouhanou čokoládou, oříšky...

Třetí
Banán nakrájíme na kolečka a dáme na 2 až 3 hodiny do mrazáku. Poté vytáhneme, hodíme do mixéru, přidáme kakaový prášek, skořici,... cokoliv podle výběru a pokud chceme zmrzlinu krémovou, tak ještě mléko, smetanu či jogurt. Vše rozmixujeme dohladka. Servírujeme samotné, se strouhanou čokoládou, oříšky...

Poznámky
Pokud si chcete udělat nanuky, tak jen rozmixujte banány (v případě druhé a třetí varianty pak přidejte i ostatní ingredience), dejte do formiček, zmražte na 2-3 hodiny a můžete mlsat :)
TIP! Pokud chcete krémovou zmrzlinu RAW, pak musíte použít domácí nevařené rostlinné mléko (např. makové, nebo nějaké oříškové) nebo místo smetany/mléka/jogurtu, přidejte k banánům 3 lžíce (nejlépe předem namočených) kešu oříšků a vše rozmixujte dohladka.
Na fotce je krémová zmrzlina s domácím lískooříškovým mlékem posypaná nakrájenou RAW kuličkou.

16 komentářů:

  1. jednoduché a vypadá to skvěle, děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Banánovou zmrzlinu si taky dělám, ještě s arašídovým máslíčkem - největší dobrota, mnohem lepší než cokoliv kupovaného (i když...takový Míša taky neurazí...:D)

    OdpovědětVymazat
  3. mňamka)... jsem si doma zmrzlinku ještě nedělala, ale musím říct, že to vypadá fakt dobře) a mám na to chuť)

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzerá to ako dobrota, tak skúsim :3

    GiveAway → http://blog-de-la-licorne.blogspot.sk/2013/07/giveaway-with-firmoocom.html

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to dobře a není to ani nijak náročné a necpe se do toho spousta blbostí.
    To vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  6. Také dělávám. Se skořicí je to mňamka. Nebo kombinaci se zmraženými malinami/jahodami/borůvkami. Když nemám banány, mixuju avokádo s jahodami/mangem. Zdravé mlsání je nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  7. dokonalé :) z čeho jsou ty raw kuličky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufala jsem, že se nikdo nezeptá, protože si to nepamatuji :D Vím, že tam jsou sušené datle, pak nějaké ořechy a karob. To je možná vše, fakt už nevím.

      Vymazat
  8. Mnaaam,a mně zrovna došly banány,nee:/:D

    OdpovědětVymazat
  9. tyhle zmrzliny si dělám často - nejlepší letní osvěžení :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ten recept je opravdu zajímavý, zvláště to, že ty banány nejdříve zmrazíš a pak až rozmixuješ. Nešlo by to udělat jinak? Mixér nemám a vidličkou ty zmrzlý kluky nerozšlehám ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez mixéru asi půjde krémová zmrzka těžko :) Můžeš je zkusit hodně rozmačkat vidličkou a dát zmrazit, ale těžko říct, jaké to bude :)

      Vymazat
  11. Dík moc za tento recept. Jsem ani nevěděla, že to jde tak jednoduše. Zmrzka je výborná. Já tam ještě kápnu pár kapek citronu a má to skvělou sladkokyselou chut.

    OdpovědětVymazat
  12. Můžu se zeptat jaký používáš mixér? Chtěla bych si v nejbližší době nějaký koupit, ale nejprve potřebuju nějaké dobré tipy :)

    OdpovědětVymazat