pondělí 19. ledna 2015

Recenze: Nu3tion (rýžový protein, kešu a mandlové máslo) + video!

Zdravím!
Dnes vám popovídám o dalším veganském proteinu a oříškových máslíčkách (protože kdo by je nemiloval!). Oproti předešlým recenzím u této nastane jedna změna - recenzi si můžete přečíst i zkouknout na videu - ano, konečně nadešel onen čas, kdy jsem promluvila do kamery (dobře, do foťáku, na kameru nemám :D) a světe div se, celkem jsem v tom našla oblibu! Takže pokud se i vám bude nová forma předávání informací líbit (a koukejte být shovívaví, je to první pokus! :D), tak bych v ní pokračovala.  

Takže, minulý týden mi dorazil balíček od Nu3tion se třemi produkty (o některých jejich produktech jsem vám již psala zde a zde). Úplně poprvé se mi stalo, že balíček nedorazil v pořádku - u jednoho másla prasklo víčko a část vytekla...no, stane se. Všechny tři produkty mají čisté složení - másla jsou pouze z daných oříšků, protein jen z rýže. Žádná umělá sladidla, éčka, sůl, prostě nic. Přesně, jak to mám ráda. 

Začneme másly. Prasklé víčko potkalo máslo mandlové, jenž je vyrobené z neloupaných mandlí - má proto krásně tmavě hnědou barvu. Je dost tekuté, chutí mírně nahořklé, plus v něm cítím něco, co nedokážu moc identifikovat, ale přijde mi to jako mandlový extrakt, který jsem si jednou dovezla z Německa...což je zvláštní. Chuť mandlí je tak opravdu výrazná. Cenově kilové balení vychází na 450.-, já bych stejné peníze však radši vrazila do mandlového másla od Myprotein, které jsem měla předtím a chutnalo mi více (recenze)

Druhé máslo je z kešu. To mi doma moc chybělo, jelikož jsem si své první od Meridianu absolutně zamilovala! (recenze) Kešu máslo Nu3tion se od másla Meridian trochu liší. Je méně hutné, tekutější a světlejší. Chuťově bylo Meridian více krémové a takové méně kešu, máslo Nu3tion má chuť kešu opravdu výraznou. Cenově kilovka kešu másla vyjde stejně jako mandlové máslo a kešu máslo Meridian je jen o pár korun dražší (plus v bio kvalitě)

Poslední v balíčku byl rýžový protein, u kterého mě mile překvapilo nové balení (staré). Složení je čisté jako u ostatních proteinů, co jsem od Nu3tion měla - čistý koncentrát. Obsah bílkovin je 80%, což je super, ale je celkem tučný (7%). Stále má však mnohem lepší hodnoty než rýžový protein Natural nutrition, který jsem zkoušela v létě a hlavně - chuťově se to vůbec nedá srovnávat. Prášek Nu3tion nijak nesmrdí a dá se vypít i bez příchuti (trochu mi chutná jako rýžové mléko - jen trochu písčité/zrnité), prášek NN smrdí jako rozemletá omítka a pít se nedá ani s příchutí. Cenově vyjde 1 kg rýžového proteinu Nu3tion na 450.-, což je super cena (NN stojí o padesát korun, ale stojí za starej pendrek).



Máte nějaké zkušenosti s produkty Nu3tion? :)

26 komentářů:

  1. Určitě natáčej víc! Máš neskutečně příjemné vystupování :) Jinak od Nu3tion ten rýžový protein mám a taky jsem moc spokojená. Dělám si z něj mug caky a nebo ho přidávám do kaší. Ještě mám od nich Beta Alanin, ochucovací tabletky a exktrakt ze zeleného čaje, který je naprosto úžasný a jsem ráda, že jsem si vzala velké balení.

    OdpovědětVymazat
  2. konec pobavil, připomnělo mi to mě :D :D :D od nu3tion jsem měla taky kešu máslo, ale moc by mě zajímalo to mandlové neloupané, miluju je :)

    OdpovědětVymazat
  3. Toč dál, máš příjemný hlas :)

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě víc takových videí, na videu působíš parádně a máš příjemné vystupování :). Po kešu máslu se určitě podívám :).

    OdpovědětVymazat
  5. Já zbožňuju proteiny od Myprotein! Bohužel časem mi po nich začalo být špatně a nakonec i testy potvrdily, že mám přemíru proteinů, což by mohlo vést i k rakovině tlustého střeva. Takže teď už leda ty máslíčka :D Těšim se na další videa! A ten konec pobavil :D

    OdpovědětVymazat
  6. Momentky dobrý. :) Ten protein mě láká. Stévie u Reflexu už mi nechutná. Ale stejně budu muset pořešit nějaký hracháč. A máslo si kupovat nemůžu, protože bych ho sežral na dvakrát (v lepším případě) a pak se proklínal. :D Článek by stačil, ale video je zábavnější. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nu3tion má i hrachový protein a taky mi chutnal :) ale bez příchutě jsem ho nezkoušela. Díky! :)

      Vymazat
  7. Další trapná reklama na proteiny zdarma...jojo,hamty hamty, at mám víc než tamty..kdyby sis aspon jednou sama něco koupila..
    video by bylo super,kdyby to zas nebylo jen o samý reklamě a propagaci a mrtě řečech chvály...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to reklama, ale hodnocení produktu. Sama si kupuji věcí dost, všechno zadarmo bohužel nedostávám :D
      Tvůj komentář je úplně mimo. Dva ze tří produktů mě nenadchly a naopak jsem chválila jiný, které jsem měla předtím. Kdybych říkala, jak jsou top a určitě je musíte vyzkoušet, tak chápu tvý rozhořčení :)

      Vymazat
  8. Velmi pekne video :) mohla by si natacat castejsie :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi strašně sympatická, jen natáčej. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Urcite dalsie videa, posobis naozaj prijemne a milo. Nakonci som sa nasmiala :D a vcera som si objednala arasidove maslo od Meridian (okrem ryzovych proteinov GN, ktore si mi odporucila ;) ), tak sa naozaj tesim, az bude doma ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Dewii, díky za videorecenzi a rozšíření obzorů. S oříškovými másly moc zkušeností nemám, občas si koupím tahini. Protein mám "normální" syrovátkový. Taky jsem pro, abys v natáčení pokračovala, jsi přirozená a umíš mluvit na kameru.
    Přeju Ti, ať se Ti daří nejen s videi :)
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  12. Jsi moc sympatická! :)
    A to kešu máslo mám taky, je super.....a dost se divím tomu, že jsem v kyblíku ještě nenarazila na dno:D

    OdpovědětVymazat
  13. Jsi asi úplně první blogerka, která mi na videu přišla hrozně sympatická.. :)) vždycky když někdo natočí video, tak se zhrozím, že se na to nebude dát koukat, protože jsem si toho člověka představovala uplně jinak a tak, ale ty jsi super. :-) Bylo to takové nenucené a příjemné, to se mi na tobě moc líbí. :) Jen to téma, povídání o máslech mě moc nebavilo, ale to není tvoje chyba. :)
    myfitmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Tak asi raději teda zůstanu u Myprotein másel ..:)) Ale ten rýžový mi taky chutná relativně, dělala jsem z něho kuličky na Vánoce a super .. jen je trošku nahořklé no .. ale dá se přežít. Ještě jsem ho ale nezkoušela jako drink, necvičím kvůli nemoci už přes měsíc (:(( ) tak je to zbytečné, ale do smoothie super! Tak mě napadlo ... býváš vůbec nemocná? A nemáš nějaký tip na rostlinné věci, které obsahují laktobacily, probiotika .. vím , že jsou prášky .. ale jinak všude píší jogurty a tak . Jediné co vím, je zelí .. ale moc ho nesním :D Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemocná jsem pořádně nebyla nějaký tři roky :) jen sem tam knedlík v krku nebo rýmička. Na probiotika celkově fermentované potraviny a některé veg jogurty :)

      Vymazat
  15. Ten rýžový protein jsem měla, takový hnus jsem v životě nepila!! :D:D

    OdpovědětVymazat
  16. Jé, ty jsi tak milá a sympatická:-)))

    OdpovědětVymazat
  17. Všem děkuju za pochvaly, další videa určitě budou! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ten konec je nejlepší :D a máš moc hezky udělané ty vlasy, takhle kratší natočené ti sluší :)
    díky za recenze, do nejrůznějších másel jsem blázen O:-)
    o tomto jsem také uvažovala, ale přesně tu chuť extraktu v tom bych též nechtěla, tak zkusím Meridian :) a asi kešu, protože to mi doma nikdy vyrobit nešlo, vůbec nebylo tekuté..

    OdpovědětVymazat
  19. Video ♥ Zamilovala som sa, máš krásny hlas. Mohla by si takéto videá robiť častejšie. A nielen na takéto recenzie :)

    OdpovědětVymazat
  20. Jaký máš názor na Herbalife? To jsou také rostlinné proteiny, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem na to a ten jejich protein mix je spíš gainer než protein :)

      Vymazat
  21. Ahoj, potřebovala bych poradit s hubnutím:). Snažím se jíst zdravě a pravidelně, přesto se váha vůbec nehýbe, ale mám pocit, že jím dost málo bílkovin. Myslíš, že když budu jíst hodně bílkovin, půjde váha snadněji dolů? Díky moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, zkus ubrat sacharidů a přidat bílkovin :)

      Vymazat