sobota 29. září 2012

September random

smoothie (banán+hruška+okurka)

nejlepší polévka! (mrkvová)

moje bible

dárek od rodičů z Turecka :))


nákupy do školy

moje mistrovské dílo ^^

šli jsme poprvé od stěhovačky pít a ona je prohibice, o které jsme neměli
tušení (neměli jsem internet, televizi, rádio, nic:D)


muž šel do hospody a žena má pré :)

miluji naší ledničku ♥

a jde se do školy!:)

svačinka do školy


co dělat, když vám odpadne přednáška? jde se na jablka! :D

hledání vegan pečiva v Tescu pro přítele (radši se ani neptejte, jak jsem
byla úspěšná)



první návštěva u rodičů 

největší překvapení - část základní literatury máme v anglickém jazyce
 (jedna z takových knih má skoro 800 stránek:D)

27 komentářů:

  1. Bych se asi moc nenajedla z vaší ledničky ale obdivuju tě

    OdpovědětVymazat
  2. A ta tvoje "bible" je knížka 'Hřbitov na talíři', co je na další fotce? :) Já jen, že hledám nějakou knížku o veg jídle / jídle obecně a beru každé doporučení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, to je "Hubená mrcha", kterou si určitě přečti, když tě tohle téma zajímá (nenech se zmást názvem).
      Ale Hřbitov na talíři je super a to hlavně pokud se chceš vege stát, protože je tam seznam všech živočišných přísad v jídle, kosmetice, atd. A ještě můžeš zkusit Čínskou studii :) ta byla i zfilmovaná (Forks over knives)

      Vymazat
    2. Já tu knížku neznám,takže nemám co soudit,ale podle toho úryvku mi to přijde jako takový nenápadně demagogický styl,když tam dvakrát za sebou zopakuje úplně to samé :)

      Vymazat
    3. Děkuju za tipy, jistojistě se po nich poohlídnu! :) O Pekle na talíři jsem právě kdysi slyšela a ani nevím proč, neobjednala jsem si ji. :D Tak teď to možná napravím... Jinak pokud můžu naoplátku doporučit něco já tobě, tak knížku "Průvodce (začínajícího) vegetariána" - a myslím, že je podobná i veganská. :) Je tam úplně všecko - od teorie a etiky až po různý tabulky s živinami, jídelníčky i recepty.

      Vymazat
  3. Já bych nevydržela být veganka :) Vegetariánka ještě možná, ale přijde mi, že vegani nemůžou jíst skoro nic :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stejný názor jsem měla před rokem a půl taky :)

      Vymazat
  4. A copak studuješ za obor,že máš tolik doporuč.lit. v aj? To bude ještě náročné asi ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sociologii - je toho v anglině tolik proto, že u nás neměla sociologie šanci se vyvíjet díky dřívějšímu režimu...takže čteme zahraniční autory

      Vymazat
  5. Go vegan!
    Pekla jsem dneska bábovku podle tvýho receptu a vypadá luxusně :) . Děkuji :) .
    A moc moc chválím blog, I like it :) .

    OdpovědětVymazat
  6. Dewii:), chtěla jsem se zeptat, máš teď fakt překrásnou postavu! Máš to od přírody? Nebo jsi dříve nebyla až tak štíhlá a zhubla jsi až tehdy , když jsi přešla na tuhle stravu. A dříve jsi jedla maso?nebo jsi odjakživa vegetariánka alespon?co tě přimělo se stát vegankou?:)Budu ráda, když odpovíš.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky:)) No bývala doba, kdy jsem měla o 10kg víc, než mám teď, ale to bylo jen chvilkové období (Vánoce:D). Od přírody to nemám, snažím se nijak nepřejídat a jíst zdravě :)
      Maso jsem dřív jedla, poprvé jsem ho přestala jíst v 15ti. O veganství se podle mě začne zajímat každý vegetarián, který to s vegetariánstvím myslí vážně a nemá to jen pro styl a tak to bylo i u mě - moje první reakce na veganství ale bylo, že jsou to blázni a nemůžou nic jíst. Pak jsem si o tom začala zjišťovat bližší informace a pochopila proč tak jedí a že ve skutečnosti je veganská strava strašlivě pestrá a zdraví prospěšná :)

      Vymazat
  7. Ahoj, super foto článek, jako vždy!:-)..moc ráda se sem vracím a dnes mám na tebe malou otázku trošku mimo téma:) nevíš náhodou, proč už nebloguje Gretchen?:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj:) to mě moc těší! Bohužel netuším, co s Gretchen je..

      Vymazat
    2. škoda, no nevadí.. i tak díky:) už teď se těším na další článek, měj se pěkně:)

      Vymazat
  8. přítel je taky vegan?:))

    OdpovědětVymazat
  9. A jíš vůbec sladkosti? Teď nemyslí ty, co si uděláš sama, ale že by jsi šla nakupovat jídlo a pokaždé si přišla aspon s jednou nějakou čokoládou a tak:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čokoládu jím - hořkou :) A třeba minulý týden jsem si koupila tuhle nutelu http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/3371_3749296125654_989696346_n.jpg včera jsem ji otevřela a je výborná :)) a taky mám doma balení oplatek a pár müsli tyčinek :)
      Ale moc takové věci nejím no..ještě tak tu čokoládu si dávám do ovesné kaše, ale jinak si spíš dám müsli, čerstvé ovoce, směsy oříšků, semínek a sušeného ovoce, atd. když mě honí sladká :)

      Vymazat
    2. Jo, takhle nutela je výborná :) . A pak ještě doporučuju tuhle http://www.bioobchod.cz/chocoreale-cokoladovo-liskova-pomazanka-350g-bio/d-70684/ , té bych sežrala celou tu sklenici na posezení :D . Chutná jako taková ta klasická opravdická nutella :) .

      Vymazat
  10. Jak dlouhé máš své vlasky?:)

    OdpovědětVymazat
  11. Přešla jsem teď na takovou zdravější stravu, už je to 2 měsíce ,ale někdy chytnu hrooznou žravku,snědla bych všechno a přijde mi,že doženu to jídlo z minulých dní,které mi scházelo,protože jsem dřív byla jíst mnohem víc a ted jim malé porce a tak:D ..zvykla jsis hned na takové jídla? jako menší porce a zdravé a tak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám některé dny "žravou" :)) Dřív jsem se oddávala jídelním orgiím (hlavně s přítelem), ale dneska už celkem dobře svoje chutě ovládám :) Najít ten správný způsob stravy mi trvalo několik let a velikost porcí se u mě neustále měnila a stále mění, takže nedokážu odpovědět...pokud máš někdy žravou, že máš vyloženě hlad a ne jenom chuť, tak zkus zvětšit porce nebo aspoň zvětšit snídani :)
      Na zdravou stravu jsem si taky nezvykla hned - dřív mě všemožné junk food lákalo, ale teď se na většinu z toho dívám s odporem

      Vymazat
  12. miluji vaší ledničku <3 :D.

    Btw, jaká je Hubená mrcha?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hubená mrcha je super!! Strašlivě mě překvapila, podle názvu jsem čekala něco úplně jiného.
      Pokud uvažuješ o přečtení, tak do toho určitě jdi ;)

      Vymazat
  13. Chtěla jsem se zeptat, jak si děláš sojový jogurt?:) Já našla takové recepty, do kterých se přídaval normálně jeden bílý jogurt a ty jogurt nesmíš,ne?Děkuju:)

    OdpovědětVymazat