čtvrtek 15. listopadu 2012

Langoše


Ingredience
Těsto
500 g mouky (hladká bílá a celozrnná 1:1)
400 ml vody
1 kostka čerstvého droždí
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky soli

Ostatní
olej na smažení
česnek
kečup
nastrouhané tofu

Postup
Droždí rozdrobíme do trochy vlažné vody s cukrem a 2 lžícemi mouky a necháme vyběhnout kvásek.
Přidáme ho ke zbytku mouky a vody, dosypeme sůl a vypracujeme hladké těsto. To necháme na teplém místě půl hodiny vykynout.
Z těsta za pomoci hladké mouky tvoříme malé bochánky a ty prsty vytvarujeme do tenké placky, kterou hned z obou stran smažíme v rozpáleném oleji.
Langoše po usmažení položíme na papírovou utěrku a necháme odsát olej. Podáváme s třeným česnekem, kečupem a nastrouhaným tofu.

6 komentářů:

  1. ty ses nějak rozvařila :) mě si každopádně přinutila poslední dobou přemýšlet nad tím, že bych taky zvládala se takhle stravovat. přítel sice protestuje že masa se nikdy nevzdá, ale kdo ví, snad nakonec změní názor, nebo mu spíš nezbyde nic jiného, kdxž za plotnou stojím já :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem rok a půl dozadu byla toho názoru, že bez nízkotučných jogurtů život nemá smysl ;D
      No, rozvařila jsem se, páč něco jíst musíme že :D Snažím se přítele co nejvíc vykrmovat, aby mi nezhubl - bohužel to má za následek to, že přibírám i já :D

      Vymazat
    2. u nás to je tak že přítel z toho mýho vyvařování tloustne až moc :D a já naopak po letech konečně nějakým tajemným zpusobem hubnu :D ja bych naopak potřebovala aby mi zhubnul :D

      Vymazat
  2. Jak už psala slečna, tak jsem si díky tvým článkům donutila zamyslet nad tím,co jím pro radost a jiné(zvířatka) naopak trpí. A už měsíc jsem na této stravě a hned mám ze sebe lepší pocit kvůli tomu, co dělám:)

    OdpovědětVymazat
  3. idem do toho určite!

    www.veganik.blogspot.com

    OdpovědětVymazat