pondělí 28. července 2014

Jak jíst po sacharidových vlnách?

Zdravím! Nedávno jsem na blogu publikovala pár článků o sacharidových vlnách a několik z vás zajímalo, jak hodlám jíst po nich. Nejen ti, ale i já sama jsem se bála, aby po ukončení vlnění náhodou nepřišel nechvalný jojo efekt. Furt jsem se po vlnách hlídala a počítala výživové hodnoty, k tomu začala přidávat na jídle a přitom jsem nepřibrala. Jak tedy ukončit vlnění a nenabrat zpět shozená kila?
Výsledky sacharidových vln jsou sice rychlé, ale až tak
rychlé bohužel ne :D

Budete si muset opět vzít papírek (soubor ve Wordu, či jinde :), kde máte sepsané hodnoty, podle kterých jste dodržovaly sacharidové dny. A opět budete muset počítat. Pokud jste měli vlny rozvržené na týden, tak to máte nejjednodušší. Pokud na kratší dobu (například o vlnách trvajících 3 dny), sepište si, jak vypadaly vaše vlny v rozsahu sedmi dní. Musíte prostě mít sepsané hodnoty sacharidových vln dodržované během jednoho týdne. 
A pak přijde počítání. Sečtěte všechny hodnoty sacharidů, poté tuků, bílkovin a nakonec kalorického příjmu - všechno zvlášť. A všechno vydělte sedmi. Dostanete tak průměrné týdenní hodnoty. Ty jsou pro vás důležité, jelikož podle těch budete nadále jíst. Držte se jich alespoň týden a postupem času můžete přidávat tak, abyste se dostali na udržovací režim (stačí přidávat 50 kcal týdně). Bílkoviny si držte na stejné hodnotě (já si držím 2 g na 1 kg tělesné váhy - s tím, že do toho počítám vše, i zeleninu), tuky a sacharidy přidávejte společně s kaloriemi. 

Pokud po redukčním režimu nepropadnete cheat mánii (a že to po týdnech odpírání láká :D), budete si alespoň orientačně hlídat hodnoty (nemusíte jako při vlnění lpět na každém gramu, ale seknout se o více gramů několikrát do týdne už může napáchat nějaké škody) a nijak nesnížíte dosavadní pohybovou aktivitu (tj. aktivitu, kterou jste dodržovali během sacharidových vln), neměli byste shozená kila nabrat zpět. Samozřejmě to není 100%, ale je to dost opatrný způsob, jak po vlnách zase vše nepřibrat. 

8 komentářů:

  1. Při pohledu na gif jsem se opravdu pobavila!

    Čtu tvůj blog dost dlouho a i zde jsem se inspirovala, abych s vlněním začala. Bohužel musím říct, že žádné výsledky nevidím (tedy né úplně nulové) ale opravdu minimální...i přesto že je to celkem trápení.
    No ale uvidím, držím se 3 týdny tak snad to nějak půjde. Ovšem déle jak 6 týdnů to v plánu nemám.
    Každopádně je úžasné jakých výsledků jsi dosáhla ty a je fakt, že počítání není moje silná stránka...doufám, že po ukončení vlnění ještě nepřiberu navíc...
    Zkusím to dle tvé rady!!! Děkuji za ni a moc ti fandím:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Dewii,
    chtěla jsem se tě jako experta zeptat, jestli si myslíš, že je nutné doplňovat zdravou veganskou stravu ještě nějakým proteinem když moc necvičím nebo to zvládne zelenina a luštěniny?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, pokud moc necvičíš, tak to není třeba :)

      Vymazat
  3. Ahoj Dewii, chtela jsem se zeptat, jestli beres nejake vitaminy (myslim treba B12)? :) dekuju moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, neberu :) Snažila jsem se B12 brát, ale moc mi to nešlo...ale mám v plánu jí brát pravidelně :)

      Vymazat
  4. ahojky máš nekde jídelníček jak si vlnila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, http://dewiibatwoman.blogspot.cz/2014/06/sacharidove-vlny-jak-vlnim-ja.html :)

      Vymazat