středa 12. listopadu 2014

Vlníš, vlním, vlníme aneb nový režim

Hola!
Píši vám hned z čerstva - před chvílí jsem dorazila domů z fitka, kde jsem měla rande s trenérkou. Dnešní schůzky jsem se trochu bála a zároveň se nemohla dočkat. Strach jsem měla z toho, že jsem na týden vypadla z režimu a udělala si menší cheat week :D Čekala jsem, že mě trenérka pěkně seřve, co jsem si to dovolila, ale vzala to v pohodě. A to jsem si rovnou řekla o další cheat day :D Jelikož mám ráda extrémy (trenérka ze mě byla na prášky a dokonce řekla, že snad půjde radši zahradničit než radit takovým magorům :D), tak jsem jí skromně pověděla, že bych radši víc nízkosacharidových dnů a pak mít jednou za nějakou dobu cheat day (který by pro mě byl hlavně psychickou podporou, když na něco dostanu chuť). No, čekala jsem, že budu odcházet s přísným režimem a místo toho se do konce tohoto týdne můžu pěkně cpát a pak budu mít dva týdny přísnější, avšak s tím, že na konci těch dvou týdnů v neděli mám cheat day a pak zase volnější týden. Byla jsem z toho úplně jako Alenka v říši divů! :D Hned jsem se doma nacpala vším, co mi chybělo, abych splnila dnešní den (dokonce i ovoce jsem mohla takhle na večír, hah! :D).



Hned po příchodu domů a sprše jsem se nacpala čoko-koko shakem a jablíčkem,
nom nom :))

Jak jsem přišla k nové trenérce? Doporučily mi jí mé dvě bikini kamarádky - Katka Blažčíků a Adenike Endtová. Jako veganka jsem to měla s výběrem nové trenérky trochu těžší, chtěla jsem někoho, kdo se ve veganství nějak vyzná a nebudu mu muset všechno vysvětlovat (prostě někoho, kdo mi  nebude cpát bílky a kuřecí :D), až mi právě kamarádka-veganka Katka řekla, že jí vede Lída Čížová, kterou mi předtím doporučila i Adenike a že s ní dělá super pokroky. Tak jsem měla rozhodnuto :))

Dnes jsme měly třetí schůzku. Nejdřív jsme probraly, co se dělo zatímco jsme se neviděli, pak si mě zvážila, změřila a prohlídla. Moc mě potěšilo, že i když váha a procento tělesného tuku zůstalo od minule stejné, na postavě pokroky viděla - zadek, nohy, břicho a celková silueta jí přišla lepší (současným cílem je vytvarovat a zpevnit postavu) a když se navrch zeptala, jestli jsem náhodou nemakala víc na záda, tak jsem byla v sedmém nebi (roste to, ouje! :D). Pak jsem dostala onen nový rozpis stravy a nakonec jsme si projely pár cviků na záda (už se těším na ráno!).

Co se týče stravy, tak furt jedu sacharidové vlny, avšak tyto jsou založené na jiném principu, jenž mi nadmíru vyhovuje, jelikož nemusím každý den počítat bílkoviny, sachry a tuky. Hodnota sacharidů totiž neznamená hodnotu sacharidů (úžasná věta :D), ale hodnotu sacharidové potraviny. To znamená, že nemusím počítat v tabulkách ovesné vločky, rýži a nevím co ještě, abych se dozvěděla, kolik jsem přijala sacharidů, ale prostě si vezmu daný počet gramů některé sacharidové potraviny (tj. obilovin, brambor, batátů, luštěnin). Takže když mám 100 g sacharidů na den, můžu si dát 100 g rýže (vloček, pohanky, čočky,...). A otrava s počítáním je tatam. Stejně tak to mám s bílkovinami. Tuky mám omezené na minimum (tj. nepéct ve vrstvě oleje) - ve volnější týden si jich pak můžu dopřát víc. U oříšků a semínek mám danou gramáž na týden, u ovoce kusy na týden. Teď mám tedy volnější týden, kdy mám sacharidy 50-100-200-300-50-200-300 a bílkoviny 300-200-200-100-300-200-100. K tomu můžu 4x týdně ovoce, 4x týdně mléko a 120 g oříšků a semínek.
Baví mě na tom, že to není typická jednotvárná strava typu rýže, vločky, "maso" (v mém případě tofu ;D) pro bodybuildery. Sama trenérka nabádá, abych měla co nejpestřejší jídelníček a taky se o to snažím :) Jediné, co mě mrzelo je, že nemůžu proteiny, jelikož mi zrovna nedávno dorazil výborný protein Pro-VX, o kterém si brzy budete moct přečíst recenzi :)

To by bylo dnes vše, myslím, že informací na jeden článek je tu víc než dost :)) Nakonec trocha večerní motivace, která se mi objevila na facebooku a málem mi vypadly oči! :)


A teď už fakt dobrou noc! :)

43 komentářů:

  1. slečna na obrázku už je podle mého názoru přehnaná, takhle vypracované břicho mi evokuje chlapa:-D kolik tě tak trenérka cca stojí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se líbí víc i méně vypracovaná břicha :) Vidíme se dvakrát do měsíce na jednu hodinu a za to si bere 2000,-

      Vymazat
    2. Prečo chlapa? Myslím, že väčšina mužov také brucho nikdy mať nebude :D

      Vymazat
  2. Držím palce, ja idem po nezdarenom týždni vĺn, ktorý skončil cheat týždňom, už poctivý 100-200-300, tak hádam budú výsledky. A tu je ešte jedna moja motivácia, ktorú "okoukávám" hlavne kvôli zadku (ako si v minulom článku spomínala :D) a celkovo krásnej slečne. www.facebook.com/YarishnaAyalaOtero

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to taky držím palce! 100-200-300 je celkem v pohodě, tak snad ti to půjde :)) Jinak děkuju za tip, mrknu na ní :)

      Vymazat
  3. Ahoj, můžu se zeptat, proč teď nemůžeš proteiny? Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no trenérka chtěla, abych teď měla čistou stravu :)

      Vymazat
  4. Ahoj, kolik teda smíš čeho (kolik gramů sachardů a jak se to střídá)? Díky moc:). Jo a nechybí ti sociologie, si tě z ní pamatuju :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, v článku máš napsané, jak to mám tenhle týden a ty další dva jsou přísnější s 0-0-50-300-0-0-200-300 (aspoň myslím, nemám u sebe pdf s rozpisem zatím, tak jen jak si to pamatuju :).
      Nechybí :D

      Vymazat
  5. A co to, že sis našla trenérku, budeš chtít jít na bikini, nebo jen abys dosáhla lepších výsledků? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I předtím jsem měla trenéry/ky :) jen téhle už jsem na starost dala i stravu, no :) na nic se nechystám, jen chci lepší výsledky a taky někoho, kdo bude přemýšlet za mě :D já mám jinak tendence si dělat moc přísný režim.

      Vymazat
  6. Ahoj, prepáč za blbý dotaz, ale kvôli čomu vlníš? Nemyslím to v zlom, ale ak sa nechystáš na súťaž, podľa foto nemáš veľa tuku ani svalov, tak nechápem. Alebo to už len nie je "normálne" nestravovať sa podľa niečoho?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, vlny mi vyhovují, proto vlním :) nemám žádné drastické vlny o rýži a tofu, jak píšu, nejsou to předzávodové vlny :)

      Vymazat
  7. držím palce :) já už dojíždím 7.mý a poslední týden vln! začla jsem na střídání vysokých a nízkých dní 50-200-50-300-50-150-400 a teď jedu 50-100-200-50-100-200-300.Během měsíce jsem to pořád měnila, protože to šlo buď pomalu nebo zase rychle :D a je pravda, že ačkoli jím běžně kuře, ve vlnách jsem ho měla max 5 krát, prostě už mi nějak nechutná a mám pocit, že v mražáku nezůstalo už ani jedno ubohé prso :d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co výsledky? Dobrý? :) Vlny máš nastavené pěkně :)

      Vymazat
    2. váhově ano :) pocitově docela ano, ae na inbody jdu až zítra :D

      Vymazat
  8. Někdy je fajn nechat všechnu organizaci tak trochu na někom jiném :D Samozřejmě ve finále jsi to zase Ty, kdo musí odvést všechnu práci, ale alespon se nemusíš patlat s tím okolo :) Jsem zvědavá, jestli vlny přinesou výsledky, držím palce a přeji málo hladových chvilek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! Já se tím dlouho trápila, nemohla jsem shodit,...pak jsem teda shodila konečně, ale i tak je super prostě tolik nepřemýšlet a jen následovat něčí slova :D Díky!

      Vymazat
    2. Tak to já problém shodit nemám, shodím rychle kolik chci, ale bohužel jdou i myslím svaly a hlavně zhubnu celkově, takže břicho se drží zuby nechty a i když mám pak BMI mírně pod spodní hranicí, tak "špek" na břiše mám furt. Zas na druhou stranu nechci hubnout extrémě, pak vypadám jak anorektik. Vlny jsem úplně poctivě nedržel (hubnu jinak), ale asi najedu raději na poctivé vlnění.
      Bych se chtěl zeptat, jak do sebe dostaneš tolik bílkovin, jako veganka? To v těch nolových sach. dnech bereš jen tofu, robi, goody foody,..., protejňák a nic, nebo i zeleninu a pokud ano, tak jí nepočítáš do sacharidů?
      A pak opačný problém jak do sebe dostaneš 300g sacharidů, to máš půl kila rýže v suchém stavu :-) Jsem chlap, ale tolik rýže bych do sebe nenacpal, maximálně 150g a ještě k tomu v už uvařeném stavu :-( Ovoce jsou zas rychlé sach., tak zbývají jedině vločky, pohanka, quinoa, atd. Ale i tak 300G sach zdravých nějak ani nevím, jak do sebe dostat.

      Vymazat
  9. Kaji tak doufám, že budeš s výsledky spokojená, držím palce. Je super, že se dá jít i jinou cestou, bez masa. Všechno jde když se chce. Hele zajímalo by mě, ty máš 200g nebo 300g bílkovin na den?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, věřím, že budu :)) Bílkovinové potraviny, ne bílkovin, to by mě zabilo tolik tofu a seitanu :D Takže sním třeba 200g tofu za den, ne 200g bílkovin :)

      Vymazat
  10. Hodně štěstí k dosažení tvého cíle.
    btw Mně zase vypadly oči nad tím měkkým i (ve slově vypadli) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Y/I na konci sloves je moje slabá gramatická stránka, to už víme :D

      Vymazat
  11. Sakra... ja chci to vlnění hrozně zkusit, jen mě odrazují ty psychické výkyvy. Jelikož trpím panickou poruchou a mám celkem dost úzkostné dny i bez toho... tak mám strach. Ale držím palce všem kteří se do toho dali s odhodláním jako ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je na těch vlnách, co mám teď nemám :) Asi, že tam nejsou takový skoky z nuly na 200, to mi pak vždycky přišlo, že jsem úplně na prášky :D

      Vymazat
  12. Já už se lekla, že jíš 300 g bílkovin za den! :D Jinak přeji ti hodně štěstí :) já mám tec cheat day pořád..:D
    the-biggestfear.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. na fotce ti to hrozně sluší :) máš nádherné vlásky a obočí :))

    OdpovědětVymazat
  14. a chápu tedy dobře, že máš 100 g sacharidů, tak můžeš třeba k snídani 50 g vloček a k obědu 50 g rýže? + teda některé dny ovoce, které se nezapočítává do příjmů sach.? Díky

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, se zaujetím jsem si přečetla tvůj článek a musím uznat, že tyto vlny jsou fakt hodně drsné :-) Za předpokladu, že pokud budeš mít 0 S tak tedy 300 B = za celý den 300 g kuřecího masa, tak do oběda už jsem snědla celý denní příjem, pokud tedy počítám snídani, dopolední svačinu a oběd, že si rozvrhnu na 100 g masa. A jak je to s mléčný výrobky - sýry, tvaroh, jogurty? Jsou povoleny? Zelenina se asi vůbec nepočítá, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no, mně tyhle přijdou v pohodě :) Když budu mít nulku, tak si k snídani dám tofu tvaroh, k svačinám zeleninu, k obědu zeleninu+tofu/tempeh/seitan a to samé k večeři :) Zelenina se tam nepočítá a při vlnách se většinou vyřazují sýry, tvaroh nevadí.

      Vymazat
  16. Kaji, jak bude vypadat ten prisnejsi tyden? Moc drzim palce! Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S 0-0-50-300-0-0-200-300 a bílkoviny si bohužel nepamatuji :) ještě u sebe nemám rozpis. Plus méně ovoce, mléka, oříšků :)

      Vymazat
    2. Já vím, že píšeš jak tě to baví a že máš ráda režim .. ale mi to přijde trochu pořád jako by jsi měla strach jíst normálně zdravě ..

      Vymazat
    3. To není strach, jen mám ráda daná nějaká pravidla a snažím se jídelníček řešit tak, aby odpovídal mým cílům :)

      Vymazat
  17. Ten tvůj nový rozpis se mi docela líbí :) S tím počítáním jen na 100g ryže apod. je to paráádní :) Možná taky vyzkouším :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  18. Karol, počítáš do těch gramů bílkovin i tvaroh? Nebo ten si můžeš dát navíc (když máš třeba hlad)? :) Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  19. Tyjo, to jíš celkově docela málo, jaký máš kalorický příjem na den cca?

    OdpovědětVymazat
  20. Toto ma zaujalo. Vyzerá to ozaj menej náročne ako klasické vlny a ja už potrebujem vlniť, lebo rok stagnujem.:/
    Prosím ťa, nevieš ako ti to rátala? Ja mám 180 cm a 70 kg, chcem sa dostať na 65 kg, to mi bol vidno sixpack pred tehotenstvom. Určite budem mať však iné hodnoty ako ty....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělala to dost odhadem, nic moc nepočítala, ale dávala to z hlavy :)

      Vymazat
    2. To si děláš lumosko legraci, jsem chlap a na 182cm mám cca 62 kg a sixpack mi vidět rozhodně není. Ale třeba máš jinou figuru a půjde ti vidět. Šel mi trošku vidět, nebo spíš, něco jakoby sixpack se začínal rýsovat, když jsem měl cca 57kg. No a s tak nízkou váhou jsem zas ale vypadal jak anorektik a každý si myslel, že nejím a tak.... Tak jsem nabral na těch nynějších cca 62-64 kg, přičemž tělesný tuk mám 7% a asi to budu mít snad jen na tom břiše (možná trochu i boky), protože jinak jsem bez tuku :-) Nejdou mi prostě nabrat svaly a když už něco naberu, tak 50 na 50 tuk/svaly :-( Jinak ta ženská na té inspirační fotce, to je bomba, takové břicho bych chtěl mít taky! Tak držím palce a cvičení/posilování zdar!

      Vymazat